Fietsweekend 2/3 november.

Mijn versie viel in het water vanwege de onverwachte logeerpartij van Hannah.

D.w.z. ik kon niet mee naar Terheyden. Maar de lol met die kleine maakt dat ruimschoots goed ! Moest dan deze zondagmorgen met de honden lopen en had geen zin om weer om 6 u uit bed te moeten komen om e.e.a. te doen.

Daarom gistermiddag even op de Gary een rondje Ouddorp gedaan. Wat een wind zeg !

Vanwege spierpijn op m’n borst kon ik niet zo diep ademhalen, want dat deed verrekte zeer. Ik moest dus met een iets lichter verzetje rijden om m’n ademhaling beetje oppervlakkig te houden. Geen straf, gewoon lekker trappen.

Vanaf de pont de hele weg de harde wind tegen gehad, beetje schuin links van voren (ZZW). Ik besloot het rondje nu eens met de klok mee te rijden, met het idee op het gravelpad bovenop de dijk bij de Ouddorpse haven een beetje wind mee te hebben.

Bij Stellendam nog even in de luwte van het bos gereden, daarna weer vol in de wind.

Op de dijken naar Ouddorp toe weer de wind vol in m’n bakkes. Op het gravelpad de wind nog steeds schuin van voren, dus opschieten ho maar.

Maar dan ga ik rechtsom en krijg ik de wind eindelijk een beetje in de rug. Dat voelt heerlijk !

Ik pak het lange gravelpad langs de ‘kwade hoek’ en krijg nu alleen nog een kort stukje wind tegen langs de haven van Stellendam.

Vanaf hier bijna alleen nog wind mee, en dan schiet het op. Haringvlietsluizen, Nieuwenhoorn, Vierpolders, Rozenburg. Pontje op (ligt net aan) en thuis.

Zondagochtend zou ik wel even kijken wat te gaan doen.

Laurens had de avond ervoor nog ge-appt om samen een kort rondje te doen.

Op mijn advies had hij zijn stuurpen gedraaid en lager gezet, en was benieuwd hoe dit nu zou rijden.

Dus na het uurtje uitslapen en het ontbijt met Hannah, het rondje met Finn en Fae even contact gehad met Laurens.

Ja die stond te springen !

Bij Laurens aangekomen staat daar niet de zwart/wit/blauwe Bulls met omgedraaide stuurpen in de tuin, maar een compleet nieuwe matzwart met rode accenten Conway full-carbon fully mtb ! Rockshox vering, geheel Shimano XT en elektrisch schakelen !!! En last nut not least : toch ook een heel laag geplaatst stuur ?.

Na even wat meer lucht in de voorvork te hebben gedaan konden we op pad.

Via de Vlaardingse dijk naar BP, daar eens kijken hoe zo’n fully het doet.

Nou dat ging prima ! De baan lag er aardig goed bij : hier en daar een wat modderiger en gladder stukje, maar er kon lekker doorgereden worden.

De Conway beviel super. Duidelijk ook wat meer wedstrijdgericht met een wat nerveuzer stuurgedrag, en uiteraard zorgde de vering ervoor dat de meeste hobbels weggefilterd werden.

Op Strava bleek dat Laurens zijn rondje 2,5 minuut minder tijd gekost had ?. Kiek an ! Nu nog iets meer puf en er gaan weer wat minuten af !

Gefeliciteerd met de nieuwe fiets Laurens, een heel mooi apparaat !

Komt er nog een verslag van de rit in Terheyden en de vossenjacht ?

Auteur: Siem