Voor de storm

Gistermorgen hebben enkele gluiperige NSB’ers een eigen rondje gedaan. Een vrije ondernemer en 2 semi-ambtenaren. Bang voor het beetje wind en regen wat voor vandaag voorspeld was. Dat zou pas ‘s middags gaan beginnen hoor !
Zondagochtend zou het nog prima fietsweer zijn.
Dus stonden Arie K, Laurens en Siem keurig op ZONDAGOCHTEND even voor half 10 op de pont te wachten.
Het waaide inmiddels best flink, er stond zelfs een zwerm meeuwen een kaartje voor de pont te trekken om de Nieuwe Waterweg over te steken ?.
Het drietal deed eerst een rondje mtb parcours Rozenburg. Voor Laurens helemaal nieuw, en verrassend leuk.
Dan door het Rozenburgse park richting de Calandbrug.
Siem fietste lekker achteraan in het zuchie, en kon zo ook ongehinderd de (hopelijk) laatste groene snottebellen eruit gooien zonder de anderen te raken en besmetten.
Bij Den Briel werd een andere route gepakt naar het Rupsenpad toe.
Het Rupsenpad werd rustig gereden, en daarna door naar de mtb route Oostvoorne.
In het Fabeltjeskrantbos was het wat modderig en hier en daar wat moeilijke spoortjes, maar nog wel goed te doen.
Er werd nog even gedacht om over het asfalt verder te rijden buitenom Oostvoorne naar Rockanje, om dan vol wind mee naar huis te kunnen blazen. Maar dat werd toch afgewezen.
Zelfs Arie op z’n Surly zonder vering pakte alsnog de Kleiduinen mee. Ook hier nog een gladde modderige (klei) ondergrond, dus soms weinig grip. Ook gaf de wind de mannen bovenop de topjes een flinke duw waardoor ze soms nog maar net op de fiets konden blijven.
Voor de zandbak gingen de mannen rechtsaf richting Oostvoorne Noord zeg maar, om toch nog ietwat uit de wind terug te kunnen rijden in de bschutting van de bomen daar.
Natuurlijk moest later nog de open vlakte tussen Oostvoorne en Den Briel overgestoken worden. Maar met om en om kopwerk ging dat prima.
Na Den Briel eindelijk ff wat wind mee. Volgas de Harmsenbrug op !
Als laatste hindernis de Calandbrug, tegen de wind in naar boven. Laurens als 1e, Arie en Siem mistten het laatste stukkie power……
De pont was er al snel, dus er hoefde niet te lang in die kouwe kutwind gewacht te worden.
Sowieso weer een heel gaaf rondje !!!

Auteur: Siem