FK op de race

Zo, de FK / Ventouxkillers voorjaarsklassieker is verreden !
Ligt het profpeloton inmiddels helemaal stil nu (geen Tirreno Adriatico, geen ronde van Drenthe enz) gaan de FK’ers gewoon door.
Verstandig of niet ? De tijd zal het leren. Het gebied waar de rit van vandaag doorheen zou gaan is toch zeer dun bevolkt dus vooruit maar ?.
Aan de oproep van Laurens om ‘even’ het retourtje Renesse te doen (= altijd een bakkie met in paviljoen Zeerust net over de Brouwersdam) gaven zowaar Mark2 op z’n nieuwe Cube e-bike (mooi fietsie hoor), beide Arie’s en aspirant wielrennert Post gehoor.
De afgesproken tijd, pont half 10 vond Siem te laat. Hij besloot na een hoop heen en weer ge-app om eerder te starten en via de Beneluxtunnel naar Rozenburg te rijden om daar de uitslapers op te vangen en dan aan te haken. Zo kon er toch nog tegen de wind in naar de Brouwersdam worden gekacheld.
Vanaf de pont gaf de Kooijmaster direct al aardig gas. Echter ging er later toch op zijn eigen verzoek ‘een tandje af’.
Het weer viel wat tegen : grauw en grijs als Siem’s ongeschoren kop, een kittig zuidoostenwindje kracht 4-5-6 ongeveer en nog aan de frisse kant ook. Maar niemand had last van de kou omdat de tegenwind er wel voor zorgde dat een ieder aan de bak moest blijven.
Voor de Haringvlietsluizen kwam vanaf rechts een andere groep vlak voor ons de weg op. Ze zagen er aardig gemeen (lees : snel) uit, maar dat viel reuze mee. We liften lekker ff mee.
Post had het nog best naar z’n zin zo in dat pelotonnetje en trapte lekker mee. Op de sluizen zelf werd nog even wat gestoeid, oa Laurens en Vlieg sprintten nog even met enkelen uit die groep maar alles bleef bij elkaar.
Voor Stellendam splitsten we weer, wij rechtsaf naar Ouddorp.
In Goedereede ga je even zo’n 100 jaar terug als je daar over de klinkertjes langs de leuke oude huisjes rijdt.
Vlak voor de Brouwersdam ging Siem linksom op huis aan. ‘Nog lekker een middagje met Hannah’ was zijn smoes om niet schuin aangekeken te worden dat hij die vermaledijde Dam niet over hoefde.
Dus hoe het verder is gegaan met Laurens, beide Arie’s Mark2 en Post ? Geen idee. Hopelijk vult een van hen dit verhaaltje nog aan later.
Ik ben grotendeels windje mee naar huis geblazen. Na de klim de haringvlietsluizen op was ik wel een klein beetje klaar hoor. Dus maar snel een gelletje en verder weer. Op de wind mee stukken kon ik nog aardig knallen, maar op de (schuin)tegenstukkies voelde ik de beentjes wel…..
Keurig het pontje van 10 voor half 1.
Mooi ritje weer geweest !
De vergonde x graag wat minder ? en meer ☀.

Auteur: Siem

Siem: Zelfs met mn e-bike op standje 5 kon ik lauw en arie v niet bijhouden. Ik weet niet wat zij de avond ervoor hebben gegeten, maar het moet wel iets zijn waar je lang op kunt teren. Ben aardig vergierd. Het lonkte om met siem mee terug te rijden, maar toen ging t nog wel aardig. Maar 200m op de brouwersdam had ik al de grootste spijt dat ik niet was meegegaan met siem. Arie en Lauw hadden pepers in hun reet en wij (de rest) konden net aanhaken. Half lamgeslagen kwamen we bij Zeerust aan. Man ik was blij met wat ‘rust’. Een zware cola, (de rest) koffie en natuurlijk een appeltaart verder begonnen we aan de terugweg. De woei stond eindelijk de goede kant op. Hier en daar moesten Lauw en Arie even kijken wie de grootste had en sprintten ze ervandoor. Na enige tijd klampten wij weer aan. Op één of andere manier MOEST EN ZOU de 100km grens overschreden worden. Oftewel, boggie om richting brielle. Waarom? Geen idee. Blijkt een bepaald hersenspinsel van Lauw te zijn. Kooij en ik waren er al een tijdje klaar mee. Waarom houden we het compas niet gewoon op Noord? Eindelijk met snot voor mn ogen kwamen we in rozenburg aan. Dan denk je er te zijn, komt dat hersenspinsel van Lauw (het virus ? was nu ook bij arie overgekomen) weer naar boven. Ben je bij het pontje aangekomen, gaan ze rondjes rijden om maar aan de 100km te komen. NOG NOOIT heb ik zoiets inefficients gedaan. Volgzaam schaap als ik ben, toch ook twee rondjes gefietst. Daarna kon ik niet meer, kramp all over the place. De gekkies deden nog een rondje. Post was het meest slim, die stond al lekker te chillen bij het pontje en had alvast wat kaartjes gekocht (thanks). Het allervreemdst: we stonden bij het pontje te wachten: was kooij kwijt?? Blijkbaar ook een snotsliert van Lauw of Arie ingeslikt (?): hij was nog een rondje gaan rijden. Mannen het was me weer een ervaring: thanks! Het biertje achteraf hou ik graag tegoed.

Auteur: Mark2