Pulluh en Post naar Goeree

Zo de hele dag in je thuiskantoor knap je ook niet van op. Meestal eindig ik de dag met een stukkie hardlopen, maakt het hoofd leeg en houd je ook nog een soort van fittig. De rees en mtb staan wel zo in de schuur te verstoffen terwijl fietsuh toch eigenlijk wel het leukste is! Lekker gemaakt door alle enthousiaste verhalen van de soloritjes van Arie, Arie, Dijkx en Siem was ik wel nieuwsgierig geworden hoe de baan van Ouddorp erbij ligt. Ik keek eens in mn agenda en zag vrijdagmiddag een nog lege plek staan, en het zou ook nog es prachtig weer worden?. Nou vind ik fietsuh leuk, maar niet alleen (heb ik met lopen geen last van gek genoeg). Dus maar eens bij Post polsen, maar die had het vrijdagmiddag drukachtig. ‘Woensdag eind van de middag kan wel!’, appte hij. Dan pakken we wel de auto. Dat had’tie nou niet in de FK-groep moeten zeggen! Met allerlei vage wegbewijzeringen en kaartjes met lijntjes en pijltjes konden we de het startpunt vinden, makkie, vanaf daar moesten we ons op de stand van de zon gaan richten (en hopelijk niet de sterren).
Na zo’n 80 meter gras doemde ineens de single track op. Het begint al gelijk off-road, duikt dan weer eens onverwacht een bossie in en pakt soms eens stuk fietspad. Achter elkaar blijven en goed letten op de rode mtb-bordjes. Door gebrek aan regen is de baan soms kneiterhard, maar verder in prima staat. Op veel paadjes liggen houtsnippers, valt lekker zacht valt.
Doordat wij niet rieje als keeke hadden we tijd om ons heen te kijken en konden we, naast genieten van het prachtig landschap, bijna moeiteloos alle bordjes vinden. Bij Goedereede ging het even fout, dus na 500 meter keren en terug naar het laatste bordje. Ja hoor, gewoon Goedereede in, en verder eigenlijk niks gemist. Soms even vol in de ankers wanneer je vanaf het fietspad een bossie in moet duiken waar dan weer een soort rupsenpad ligt. Binnen de 2 uur hebben we het parcourtje kunnen rondrijden, hulptroepen verder niet nodig gehad.
Mark 4 is Nederland weer een beetje van het slot aan het halen. Ik lees in de krant 1 juni terrassen open mogen onder voorwaarden en vanaf 1 juli zijn georganiseerde samenkomsten tot 100 man weer toegestaan. Wat mij betreft kunnen we weer een beetje gaan fantaseren dit leuke baantje binnenkort met z’n allen te gaan doen, af te sluiten met een bakkie met op een terrasje in Goedereede.☕?/??

Auteur: Pulluh