FK naar Goeree

Nou Kooijmaster, dan had je net zo goed met ons mee kunnen gaan !
Na de oproep van Siem stonden, keurig op tijd, Post (jawel !) , Jan en Siem zelf op de pont van 7:30 te wachten. Vlieg nog nergens te zien, maar hij kwam toch keurig op tijd aanrijden.
Het was nog best frissies, maar Vlieg had geen lange mouwtjes aan (‘geen tijd meer voor’ zei hij. De rest wel, toch wel lekker want er moest schuin tegen het frisse windje in zo’n 25 km naar Stellendam getrapt worden.
Siem kwam er in Rozenburg achter dat hij zijn bidon vergeten was. Wat een beginnersfout ! Later maar ergens wat zoeken.
Na een uurtje peddelen reden we het eerste stukje van de mtb route op, het Scheelhoekbos. Gelijk al een geinig stukje.
Halverwege trok Siem de handrem aan op een schitterende rustige plek. Met uitzicht op de schorren/slikken van Flakkee. Onder invloed van de streng christelijke leer op dit eiland en het uitzicht aanschouwend lepelde Post nog een bijbeltekst op : ‘en de aarde was woest en leeg’. Fantastisch.
Siem toverde een thermoskan koffie en een havermoutkoekje tevoorschijn.
Dit werd zeer gewaardeerd. Vlieg kreeg nog wat biologieles, want hij wist niet hoe Berenklauw er nu eigenlijk uit ziet. Het bleef bij kijken, we hebben hem er niet doorheen gerold zodat hij proefondervindelijk de blaren zou oplopen.
De route werd vervolgd, met zelfs even Post op kop, want die heeft de route 2 weken geleden met Pulluh al gereden. Op een kritisch punt waar geen pijltje stond gidste Post ons de juiste weg in /op.
Nu kwamen er voor Siem nieuwe stukken, want dit stuk route had hij de vorige x gemist.
In tijden van nood voorziet onze lieve Heer u van het noodzakelijke : onderaan een steile helling lag een volle bidon ! Na even de tuut met z’n eigen spaug te hebben ontsmet kon Siem de rit vervolgen met een volle bidon ?. Post zei nog : ‘iemand met Corona gaat/ken nie fietsen’ ?.
De rit vervolgde over paadjes en stukjes bos naar Goedereede.
Vlieg in sneltreinvaart voorop. Vlak voor een sloot ging het pad haaks de bocht om. Post keek alleen naar Vlieg hem ze achterwiel en toen Vlieg plots uit beeld was doemde de slootkant voor hem op. In een grote stofwolk kwam Postan nog net op tijd tot stilstand. Poehee !
Nu even zoeken in Goedereede, want idd, hier zijn er weinig pijltjes.
Maar het pad werd gevonden en vervolgd. Na nog wat paadjes langs slootkantjes en op en over dijken kwamen we weer in een leuk bos met een geinige singletrack.
Dan doemt de houten uitkijktoren bij Ouddorp op.
Hier begint het gravelpad terug naar Havenhoofd. Dit werd in rap tempo afgeraffeld met Vlieg op kop.
Aan het eind even een banaantje en weer verder.
We rijden het gehucht Havenhoofd voorbij en hier volgt het verschrikkelijke hobbelpad. Dit is het minst leuke stukje van de route, maar goed, het hoort erbij. En Jan en Siem hebben een fully ??. Dat is ook wel te zien aan de segmenttijden ?.
Als laatste doen we nog een keer het Scheelhoekbos. Siem gaat nog ff volta’s maar later blijkt dat hij toch dit segment niet ‘gepakt’ heeft. Zit de start of het eind toch ergens anders…..
Nu over het asfalt naar huis. Gelukkig vind Post in de krochten van z’n fietsshirt nog een (waarschijnlijk al meerdere keren meegewassen) Mars.
Dit gaat hem redden de tocht naar huis te volbrengen !
Het tempo is redelijk vlot maar Post houdt stand.
Helaas gaat net de klep van de pont omhoog als we daar aan komen rijden ?. Gelukkig voor Vlieg, die heeft nu nog ff tijd om nog wat extra km’s te maken.
Het was een mooie mini-vakantie mannen ! En super rustig daar. Over BP en de fietspaden hier hoor je wel andere berichten…..

Auteur: Siem