Naar Bergen op Zoom

Hemelvaart 2020
Op deze prachtige dag precies om 10:00 stonden Bert, Pulle, Post, Wouter en ik bij de parkeerplaats van Fort de Roovere. Ideale plaats met een beetje schaduw, fietsies afladen en gaan. De bedoeling was om een groot rondje BoZ te doen, te weten 4 tracks, Halsteren, Bergse Heide, Col du Kragge en als toetje de Boslust.
Eerst Halsteren, mooie omgeving, en bij het fort een beetje rare paadjes met enorme drop-offs, en we waren nog iet op stoom zeg maar. Je kon er ook langs, en eenmaal het fort voorbij werd het een beetje saai, wel mooi en we stonden sneller dan gedacht weer bij de auto. Is maar 5 km dus. Dan verder naar de Bergse Heide, deze schijnt nieuw te zijn en lag er schitterend bij. Via een mooie verbindingsweg langs maneges en mulle zandpaden kwamen we hier. Veel los zand, leuke klimmetjes en op dit stuk kwamen we nog wat ander volk op de atb tegen. Halverwege dit stuk stonden we oog-in-oog met de Col de Kragge, een angstgegner van jewelste. Onervaren rijders wordt ten strengste afgeraden deze vuilnisbelt te nemen. Nou, dat viel allemaal best mee, zaten niet echt spannende zaken in, wel veel hoogte en korte draaitjes en lekker technisch, en droog grind. Geen erg met schades, maar we zijn ervaren en we waren niet aan het rieen als keken zogezegd. Daarna wilden we door naar de Boslust, maar ik ging verkeerd waardoor we weer dicht bij het vertrekpunt kwamen. Dan toch maar even een pauze voor de boterhammen en Cola (Ron bedankt) en het plan was om naar de Boslust toe te gaan, maar er werd toch besloten om Halsteren en Bergse Heide nogmaals te doen, ivm strava pr-etjes.
En dan waren we ook nog op een normale tijd thuis. Dus nogmaals die twee, en op gemakie weer terug naar de auto voor bier en nootjes (dank Pulle!)
was een heerlijke rit!

Auteur Mark