Elektrisch

Vanmorgen 7 uur, even een klein blokkie om met Finn & Fae. Al een lekkere temperatuur en nauwelijks wind. Da’s lekker !
Thuis nog even 4 croissants in de oven, glas sinaasappelsap en een bakkie erbij. Ontbijt met Janneke, die gaat daarna met de honden aan de wandel.
Ik stap even voor half 9 op de fiets.
Shit, toch al weer een kittig windje nu. Uit het noordoosten weer, net als de afgelopen paar dagen. Dus richting Hoek van Holland zou ik hem mee moeten hebben. Maar zo voelt het niet helaas. ‘De vermoeidheid zit alleen maar je hoofd Wijnhorst’ probeer ik mezelf wijs te maken.
Rustig naar het mtb baantje HvH en daar proberen een rappe tijd neer te zetten op dat stukje wat ‘Deltatrack’ wordt genoemd. Om Jan daar te verslaan (hij heeft vorige week op z’n singlespeed zonder (voor)vering daar een rappe tijd neergezet (zelfs een KOM dacht ik) zal sowieso niet meevallen maar wie weet lukt dat.
Nou niet ! Gelijk bij het opdraaien van het eerste gravelstuk voelde ik het al : er zit echt geen gang in Wijnhorst.
Maar toch stug doorgaan, wie weet gaat het straks vlotter.
Nou niet echt. Op de bobbeltjes langs het spoor krijg ik dat kittige windje tegen en hier en daar zijn er ook flink stukkies mul. Komt nog bij dat ik op het vroeger maisveld het verkeerde paadje pak en ook weer de wind tegen heb én het onkruid staat al aardig hoog dus weg (eventueel) leuke tijd.
Nu richting de GB, waar Post, Vlieg en Johan afgesproken hadden.
Post staat er al en even later komt Jo aanrijden op z’n splinternieuwe Cube E-mtb ! Heel mooi fietsie !
Het hele dikke frame met ingebouwde accu valt helemaal niet uit de toon, omdat de rest ook flink aan de maat is : dikke banden 2.6 inch.
Op Jo’s verzoek zouden we wat zompige stukkies op moeten zoeken. Nou dat gaat niet meevallen tenzij je dwars door de hier alom aanwezige sloten zou willen rijden. Natuurlijk is alles droog en keihard.
Er werd eerst nog wat buitenom Maassluis en Vlaardingen gereden in de hoop dat de accu dan leeg zou zijn tegen de tijd dat BP in zicht zou komen. Dat viel voor Jo reuze mee.
Op de graspaden zat Jo heerlijk uitgerust op kop. Wat rijdt dat dan makkelijk zo’n E-mtb !
Ook op BP kon Jo nu goed meekomen. Op de paar heuveltjes tufte de Cube fluitend omhoog. Er werd nog even gewisseld en de rij-eigenschappen van de Cube zijn echt prima ! Het aanzetten na elk bochtje is een feest, de fiets spuit er vandoor. Om dan bij 26/27 km uiteraard in te houden. Maar er staat een dinges in bestelling.
Met het stuur maximaal lager en wat lucht uit de banden kan je gewoon echt knallen met dat ding !
Op BP zouden ze mondkapjes moeten verplichten, al was het alleen maar vanwege het stof. Jees wat een droge zooi is het daar !
Op de weg terug langs jachthaven ‘de Bommeer’ voor een ☕️. Ze zullen er toch wel koffie to go hebben zeker ?
Nou niet dus ?.
Dan thuis maar een bakkie.
Langs de Foppenplas ineens een bord ‘koffie af te halen’ bij het Jachthuis.
Alle vier de sturen gaan naar rechts, op de naar de koffie. Jo voorop met de ondersteuning op max tegen de wind in. Toen Jo de koffie aan het bestellen was kwam Siem pas aan, helemaal leeg.
De serveerdame (van Chinese afkomst) had blijkbaar al Corona gehad : beentjes zo dun als rietstengels maar een hoofd zo groot als een skippybal.
‘Nee geen appetaat’ zei ze, wel koffie.
‘Ook geen cake ofzo ?’ Vroegen wij nog. Om toch een maximale service te kunnen bieden toverde de dame een heuse Friese Kruidrepenkoel uit de AH boodschappentas. Met een dot slagroom bij en een 2e bakkie toch een heuse traktatie ! Dankjewel Jo !
Het enige zompige stukje gras van vandaag vond Jo onder z’n reet bij het Jachthuis toen hij opstond na de koffiepauze. Hij moest met een zeiknatte reet verder.
Nu kon er weer vol gas naar huis gefietst worden. Jo fietste buiten de ondersteuning om zelfs dik boven de 30 km/u.
Dat schoot lekker op.
Zo is er weer een leuk ritje gereden vandaag en ziet ook Johan dat een wat duurdere bike elke trap dubbel dwars waard is.
Als het ooit nog eens gaat regenen wil ik die Cube wel eens over de zompige graspaden zien rijden !

Auteur: Siem