Door de sloot

En zoals gewoonlijk draaide het standaard woensdagavondritje weer uit op een ‘special edition’.
Na wat geouwehoer over hoe laat en waar vandaan vertrekken reed een 5 tallige FK delegatie de Troelstraweg uit.
‘Maakt mij niet uit waar de wind vandaan komt’ zei Jo zonder rekening te houden met de niet ondersteunde trappers. ‘Zo dicht mogelijk langs het water voor wat verkoeling’ was zijn verzoek.
Dat werd gehonoreerd en inderdaad, over de rand van de kademuur van de haven, de aanlegplaats van de veerboot en dan het fietspad langs de Nieuwe Waterweg werd koers gezet naar de BP.
Maar eerst nog even gestopt bij een toeristenmagneet van jewelste : het uitkijkplateau van de Blankenbergtunnel. Het uitzicht viel tegen, maar we hebben wel weer heel wat nieuwe scrabbelwoorden ontdekt daar.
Dan het spoor over richting Zuidbuurt. Jo was zo bijdehand om even met Pulluh van fiets te ruilen. Jammer joh, we pakken nu net het paardenpad naar de Zuidbuurt toe. Terwijl Jo zich op Pulluh hem ze fiets zich compleet over de rooie trapt, rijdt Pulluh hier dankzij Arie Kooij’s dongel, zijn allereerste KOM. Dit geheel tot ongenoegen van Dijkx, die ondanks zijn nieuwe voor Vaderdag gekregen schoenen het nakijken had. Net als de rest overigens.
Ook Post reed rond met een Vaderdagkado : hij had een hele pot Isostar sportdrank gekregen. Hebben alle 4 z’n dochters toch elk zeker € 1,50 uit hun spaarvarkentje moeten peuteren ?.
Op BP niet het mtb parcours gedaan, maar de oude paadjes.
De warmte viel nog reuze mee, het was niet zo dat de reuzel je reet uit liep. En af en toe zelfs wat beschutting door het vele groen.
Dan verder naar Zweth. Er werd zoveel mogelijk gras en gravel gepakt.
Op het gravel bij de recreatieplas daar flink druk met zwemmers (geen last van) en wandelaars met honden. Altijd wel een bij die loopt te ouwehoeren.
Maar omdat we nog steeds geen uniform tenu hebben met bijv ‘Voorberg Zonwering’ erop kunnen we die zeikerds gewoon een grote muil geven.
Dan het hoogtepunt van de avond : Siem wist een leuk doorsteekje door een sloot. Een paardenpad 2.0 zeg maar. Toch enige aarzeling vooraf maar Pulluh, Post en Siem waagden het toch. Dijkx had z’n nieuwe schoenen als excuus om aan de kant te blijven (kon dus wel mooi filmen zo) en Jo bleef ook droog uit angst voor een verzopen dongel.
Een geinig stukkie zo, en daarna weer terug naar Maassluis.
Er werden nog de bekende gravelpaden gepakt, een stukkie asfalt langs / door Kethel en dan via Vlaardingen en het Oeverbos naar de Feacalieënlaan, alwaar Pulluh’s koelkast geplunderd werd. Zelfs Siem sloeg twee Brand IPA’s achterover.
Weer een topritje met mooie foto’s van Dijkx en Pulluh.
Volgende x zorg ik voor een ?

Auteur: Siem