Brandnetels, berenklauwen en koeienstront

Nou komtiedan :
Weer een flinke opkomst vanavond nadat Pulluh + Post op de tamtam hadden geroffeld. Eerstgenoemden en Joost, Dijkx, Johan, Siem en ook Laurens was van de partij, ondanks dat hij gisteren ook nog een pittig rondje gedaan had.
Pulluh vertrok enthousiast richting Hoek v Holland. Op de t-splitsing Kon. Julianaweg / Maassluisseweg vond er al een coup plaats : Johan, de geboren leider, praatte iedereen om om via het Kerkepad te gaan. ‘Goed idee’ dacht iedereen.
Daar aangekomen reed het 7tal echter na een paar 100 m een zojuist bemest weiland op. De stront vloog niet alleen om de oren, maar ook erin. Gelukkig lepelde Johan zelf de meeste stront op met z’n megadikke banden.
Nu een stukje Gaag en dan een stukje parallel aan de A20. Deze route strandde echter in en dicht brandnetelwoud, gelardeerd met wat berenklauwen. Die criminelen die in de Wouwse Plantage die martelcontainers hadden gemaakt hadden hun slachtoffers net zo goed hier naakt doorheen kunnen jagen.
Er werd geprobeerd een begaanbaar pad hierdoorheen te hakken, maar dat werd toch gestaakt en er werd een andere uitgang gezocht en gevonden.
Even verderop strandde de rit alsnog in manshoog riet, waar zelfs Jo met z’n Leopard tank niet doorheen kwam.
Nu wat normaler graspaadjes, en de mannen kwamen aan bij het mtb baantje Hoek v Holland.
Hier werd wat rondgelummeld en wat gefilmd. Het hobbelbaantje lag er mooi bij overigens.
Dan nog het oude maisparcours wat nog maar nauwelijks te volgen was door de dikke begroeiing kamille, distels enz. maar toch nog steeds een leuk stukkie is.
Nu over het gravel langs de Deltadijk naar huis. Johan, Laurens en Siem voorop. Laurens mocht niet harder en Siem kon niet harder.
In Maassluis aangekomen wist Joost nog een laatste graspaadje waar de laatste teken nog een kans kregen aan te haken. Voor zover ik heb net gezien is dat bij mij niet gelukt ?.
Thuis even de koeienstront van het lichaam gespoeld en daarna een heerlijk ☕️.
Topritje weer !

Auteur: Siem