Stiekem richting Goeree

Zondagochtend 19-7-2020 :
FK was opgesplitst.
Dijkx, Pulluh, Post en Jo hadden een rondje Delft gepland.
Jan + Siem en (stiekem) Arie K stonden om even voor 8:30 op de pont te wachten. Hun doel was Stellendam en dan het mtb parcours daar te rijden. Zonder koffie ?.
Arie K stoof de pont af en Rozenburg in. Jan en Siem konden in de door hem ontstane stofwolk nog nauwelijks zien waar ze heen moesten.
‘Die heeft zeker ook een vergrote aorta’ zeiden ze tegen elkaar.
Zo ging het zo’n beetje de hele weg door, en het enige wat Jan en Siem zagen was de rug van de Kooijmaster.
Ook op het eerste stuk mtb parcours hobbelde Arie er lustig op los op z’n stalen ongeveerde Surly.
Jan en Siem moesten alle zeilen bijzetten om Arie niet te lossen.
Arie had by the way 2 nieuwtjes : 1) gezinsuitbreiding! Een kleine harige viervoeter genaamd Nori scharrelt tegenwoordig tussen Arie’s onderbroeken.
2) de vergonde x rijdt Arie voor op een fully ! Een splinternieuwe Cannondale Scalpel staat bijna klaar. Zal rieën als een keek dat ding !
Maar terug naar het ‘nu’. Na Goedereede nam Jan de kop en gooide toch nog een schep kolen op het vuur. Siem kon amper volgen, en Arie had er nu ook lichtelijk moeite mee. Moeie handen enz door al dat gestuiter.
Bij het strand van Ouddorp aangekomen moesten Arie en Jan hullie bidons bijvullen. Dit leek bij een strandtent te kunnen maar die was nog dicht. Wel was er een buitenkraantje. Dus die maar geprobeerd. Siem tankte niet bij, die heeft minder goede ervaringen met water tappen onderweg ?.
Nu kon de rit weer vervolgd worden.
Eerst het lange gravelpad. Halverwege reed er een kereltje van een jaar of 6-7 op een mini- mtbtje. Die ging me daar een partij hard ! De 3 FK’ers kwamen maar met moeite langszij ?.
Over ‘moeite met iets hebben’ gesproken : in de bossies voor Havenhoofd ging Johnny ff los ! Arie en Siem moesten hier ff lossen.
Op het enorme hobbelstuk langs de haven deed het 3tal even rustig aan.
In het laatste stukkie bos, het Scheelhoekbos, ging nog ff het gas erop. Siem voorop gevolgd door Jan en Arie. Het ging lekker door maar Siem kon niet heel erg veel gas meer geven. Jan zat Siem op de hielen maar kwam er ook niet voorbij (uit beleefdheid waarschijnlijk).
Inmiddels blijkt Jan hier de 8e tijd ever gereden te hebben met 5:22 en de snelste van vandaag, en Siem heeft er vlgs Strava 8:44 over gedaan. Ja hoor NOT. Siem heeft dit rondje al meerdere keren gedaan maar op een of andere manier pakt Strava dat nooit goed. Nog maar een keer proberen dan.
De weg naar huis ging lekker windje mee, dus het pontje van 10 voor half 1 werd makkelijk gehaald.
Toprondje weer ! Blijft een leuk baantje dat Stellendam – Ouddorp ??
Nu hopen dat Arie en Jan niet ziek worden van dat inferieure waterkraantje……

Auteur: Siem