LDD

Zo zeg, wat een mooie verhalen Arie V en Mark 1 !
Dan wordt een verslag van de rit van Jan en mij maar een saai aftreksel……
We vertrokken lekker bijtijds uit de Dijk, maar reden op de A16 een afslag voorbij omdat we te druk zaten te lullen. Dus met een omweggetje naar de LDD. De P baadde in het zonlicht en stond al lekker vol maar nog plekjes genoeg, dus parkeren, uitladen en knallen.
Nou dat knallen viel wel mee. Zeker voor mij. De jaren gaan tellen helaas. Jan liep al meteen iets uit. Nog steeds veel te sterke poten die vent. Fietst ook maar zo’n 1250 km per maand. Dus power heeft ie wel !
De door Pulluh beloofde drukte viel reuze mee, we konden goed doorrijden overal. En wat een mooi parcours is dit nog steeds !
En heerlijke ondergrond van grotendeels een soort aangestampt zand, precies goed ! Niet te mul om te veel weerstand te bieden en in de bochten precies grip genoeg. Hier zou zelfs Arie V moeite hebben om van het pad af te schieten zeg maar 😜.
Het zonnetje bleef lekker schijnen en zorgde voor mooie schaduwen tussen de bomen door. Ook de zandvlaktes werden mooi belicht.
Ik was er al zo’n anderhalf – twee jaar niet geweest, dus ik had weinig ‘O ja’ momenten. Het was bijna alsof ik er voor de 1e x reed. Ik herkende bijna niets. Er is wel een nieuw stuk met hele mooie kombochten bijgekomen, dat weet ik zeker.
Maar heerlijk sturen, alleen maar links rechts links rechts enz. door over het algemeen overzichtelijke bochten.
Na rondje 1 (het klassieke rondje, we hadden de nieuwe lus gemist) deden we er nog één.
De tijdsplanning liet dat wel toe.
Halverwege rondje 2 begon ik wat moeite te krijgen om flink gas te geven, en raakte de achter mij rijdende Jan af en toe mijn achterband op de korte klimmetjes.
PPPRRRR deden de noppies dan. Opzouten kut !
Nou kom jij dan maar voor rijden.
En ja hoor, de Slager uit de Dijk liep op elke 10 meter er 1 bij me weg en arriveerde een paar minuten eerder weer op de P bij de Roestelberg.
Na een koffie + appeltaart met slagroom (thanks Jan) reden we voldaan naar huis.
Weer een heel mooi ritje gedaan !

Auteur: Siem