NunsPEET

Na 1 uur 20 min autorijden verwelkomd met koffie bij huize Peter in Nunspeet. Daarna omgekleed, en ons klaar maken voor een ware Titanenstrijd!
Na vandaag zullen we weten hoe het zit in dit man tot man gevecht;
een ATB tegen een Gravelracer,
Randstad tegen de provincie,
De nieuwste ijzervreter van tourclub Volharding tegen de hekkelsuiter van zooitje ongeregeld Fietsuh Kut!

Eenmaal onderweg viel dat eigenlijk allemaal best mee; het was vooral gezellig, lekker keuvelen zoals oude vrienden dat onder elkaar doen, en na wat opwarm-asfalt en wat wandelpaadjes met honden ging het los! Meteen een combinatie van zand, heuveltjes, bos, wortels, doorpakken meteen….. oh wacht dit is nog een wandelpad, weet ik veel.
Daarna nog wat asfalt langs kapitale woningen en na wat viaducten over de snelweg en betonplaten begon het echt; hmmm, beetje zuigerig ondergrondje, maar niet zeuren, gewoon fietsuh Kut!
Naarmate de route verder ging, kwamen de Canyon en ik in een fijn ritme, leuke stukken met kombochten, bos, zand, heide, van alles wat. Peet kon met z’n Specialized Diverse Elite de snelheid goed vasthouden op bospaden en zo, maar op de single track moet je toch wat voorzichtiger over de talloze wortels, anders ‘leg je zo op je pleurismuil’ (Nunspeets dialect)
Rondje afgemaakt, en via diverse paadjes en weggetjes weer terug naar Nunspeet, voor een locaal appeltaartje. Mooie wandelpaden die ook heel gaaf zijn voor de fiets. Je kan uuuuren ronddwalen daar. Hebben wij in de Rijnmond niet.
26 km lol, dat was het. Heel gaaf baantje, vergelijkbaar met Leersum/Amerongen, maar dat een beetje platgeslagen, dus kortere klimmetjes op de stuifduinen.
Maar ons probleem is dan; ga je naar Leersum (50 minuten auto), of rijd je nog een half uur langer door naar Harderwijk?
Voor de afwisseling is wel leuk, en als je in de buurt ben (Arie V), dan hier opstappen

Auteur: Mark

https://goo.gl/maps/Qo3ABobugL9EDkpV6