Pasen, Siem en wind

Nog een (fiets)verhaaltje voor het slapen gaan ?
Nou vooruit dan.
Gistermiddag viel het fietsplannetje van John en mij in het water vanwege onverwachte visite in de Joubertstraat.
Jammer, want het was nog aardig weer. Maar het was on
verwacht nog gezellig dus allee.
Na de paasbrunch vandaag dan nog even tijd om op de fiets te stappen.
In de achtertuin scheen het zonnetje, terwijl aan de voorkant in de straat de hagel horizontaal voorbij vloog. Ja idd, het zou vandaag echt kloteweer worden.
De oude Araya werd tevoorschijn getoverd en hup, in het zadel.
Via de Weverskade naar De Gaag en zo zigzagde ik wat door het Westland. De Lier, Naaldwijk, Monster, en via de duinen naar Hoek v Holland. Dan weer een stukkie tegenwind, dan weer wat zijwind en dan weer een stukkie wind mee.
Bij De Lier reed ik een donkere lucht tegemoet. Nog donkerder blauw dan het frame van de Araya. Even later vliegt de hagel loodrecht tegen m’n smoelwerk. Gelukkig heb ik m’n mtb helm met zonneklep op (op de Araya hoef je er niet zo gesoigneerd uit te zien) dus kan ik de hagel lekker wegkoppen.
Na enkele minuten schijnt de zon weer op m’n zij, en krijg ik het zelfs nog warm !
Bij Monster draai ik linksaf het fietspad naar H. v. Holland op. Zo hee da’s lekker ! Windje aardig mee nu. Bij H. v. Holland gaat het fietspad sinds kort langs de winkeltjes en kijk je direct op zee. Zo dan, superhoge golven ! Zelfs in de verte zag je dat het water flink opgestuwd werd. Het leek of er ver op zee een witte muur opgetrokken was.
Na 5 tellen kijken waren de laatste restjes zweefroest van m’n fiets gezandstraald een besloot ik weer verder te gaan.
Met een flinke vaart nu langs de Nieuwe Waterweg naar Maassluis.
Zowaar nog niet eens vol wind mee in het begin. Bij de stormvloedkering besluit ik nu eens niet langs de Waterweg te fietsen maar nam het nieuwe asfaltpad langs de windmolens. Dat ging wel lekker ! In de overtuiging dat er al honderden echt snelle gasten (Arie V. o.a.) hier hun stempel op hadden gedrukt had ik geen zin het onderste uit de kan te trekken. Jammer blijkt achteraf, want op enkele seconden sta ik nu tweesie.
Even later rij ik de Joubertstraat weer in. Toch weer lekker even buiten gespeeld !

Auteur: Siem