Goeree

Na het ontwaken en in de woonkamer aangekomen merkte ik het al meteen : fris vandaag !
Nog geen zon te zien en nog steeds die smerige koude noordenwind. Noor, noord-oost, noord-west, allemaal ruk.
En dan verzint die Kooij het om naar Ouddorp te fietsen ๐Ÿ˜œ. Dat betekent het hele tiefuseind tegenwind terug kut !
John leek het wel leuk dus die had zich gisteravond ook aangemeld. Je zou van iemand met die intelligentie toch iets anders verwachten.
Afijn, ik besloot op het laatste moment toch ook maar mee te gaan. Hannah was er vandaag niet dus ik hoefde niet op de tijd te letten. En de hele dag op de bank hangen is ook niks voor mij.
Bij de pont aangekomen stonden Arie en John al breed grijnzend te lachen. Die hadden er zin in. Ze hadden zelfs al de kaartjes voor de pont al gekocht. Dus voorstellen om een rondje Uithof te doen kwam te laat. Na ze nogmaals flink de tiefus te hebben gescholden stonden we 2 min later gebroederlijk op de pont.
Nog even gekletst met een paar op de racefiets zijnde Fat Tires, waarbij Arie zich vorstelijk amuseerde met de enige vrouw op de pont, Nicole Ammerlaan.
Toen de klep was neergelaten en we Arie van Nicole hadden getrokken gingen we op pad.
Heerlijk windje mee ! Nog een paar gravelpaadjes in Rozenburg en dan via het asfalt richting Stellendam. Dat ging ons alledrie best af uiteraard. Maar een ieder spaarde zich iets vanwege de terugrit.
Bij Stellendam even een reepje in onze bakkes en wat lucht uit de bandjes en gaan.
Nog steeds weinig zon helaas. Jammer maar niks aan te doen.
We starten de route bij het (officiรซle) begin en reden het Scheelhoekbos dus voorbij om eerst wat paadjes door het gras te doen. Met een keiharde bonkige ondergrond. Heerlijk dan toch zoโ€™n fully !
Ook Arie had dit keer eens niet de stalen ongeveerde Surly gepakt, maar zโ€™n gloednieuwe Canondale Scalpel fully ! Prachtige fiets, glanzend zwart met koperkleurige details. Mooie kleurstelling en dikke techniek. Achtervork deels carbon, deels kunststof voor extra flex, en nog meer van die high-tech oplossingen. En voor de finishing toch had Arie zelfs zijn bel en de ventieldopjes in die bijpassende koperkleur gespoten ! ๐Ÿ‘ voor detail deze mijnheer.
Het hele parcours werd keurig afgewerkt. Siem nams zelfs de tijd om een foto te maken van een stukje kleurig bollenveld. John nam nog ff een grondmonster van het mulle zand maar zonder erg.
Dan kwam de lange gravelstrook van Ouddorp naar Goedereede.
Zo dan, lekker tegenwindje ๐Ÿ’จ๐Ÿ’จ !
Dan nog wat bosjes en een paar keiharde droge klei hobbelstroken en als kers op de taart het leuke Scheelhoekbosje bij de haven Stellendam.
Ook hier kwamen we alle drie zonder kleerscheuren doorheen.
Nu nog even een reep in onze muil en wat lucht in de banden en op naar Rozenburg !
Kop over kop en niet te gek rijdend waren we na een paar keer knipperen met onze ๐Ÿ‘€ weer in Rozenburg. De pont kwam net aan, helemaal top.
Toch blij dat ik meegegaan ben, was toch weer een leuk maar best pittig ritje ๐Ÿ’ช๐Ÿผ.
John en Arie, bedankt voor de overtochten ๐Ÿ‘Œ

Auteur: Siem