Niet naar de landtong

Bij verstek van Post. Daar komt ie….

Woensdagavond 19.10 scherp meert de veerpont aan de kade van Maassluis. Opstappen zullen 3 fietsuh kutters genaamd. Post Pulluh en Joost. ( ja ook die gaat weer eens mee na Corona tijden ed.) afgesproken was een rondje landtong maar Pulluh had snode plannen. Want wat ieder wilde! dat gingen zei doen. Het mtb parcours zwartewaal.
Maar eerst werd even Rozenburg aangedaan. Leuk baantje. Laatste keer nog gedaan toen ik nog een 26” had. Daarna vaak langsgereden toen het gesloten was. Maar een heel geinig baantje is het wel. Daarna langs het dorp over de lange grasstrook. Post probeerde alvast de fitheid van Joost te testen om met z’n 62 kilo er volgas vandoor te gaan. Maar hij werd netjes bijgehouden. Toen op naar zwartewaal. Pulluh wist de weg want als hij naar z’n meissie ging kwam hij erlangs. Behalve wat hoogtemeters is er voor de rest weinig te vinden in het tussenliggende stuk. Dan het parcours van zwartewaal. Aangelegd door vervelende scholieren. Ik zeg top gedaan!! En beter als bushokjes slopen.
Netjes gedaan wat leuke kleine draaiende stukjes en in ieder bosje liggen wel weer opstakels verstopt. Plankjes sprongetjes en mooie north Shore stukjes. Na het rondje van 5,5 kilometer ( is toch meer dan de helft van BP) werd weer koers gezet richting de pont. Getracht werd onderweg nog wat gras stroken mee te pakken waar sommige uitliepen op niks maar waar wel 1 hele mooie tussen zat die overliep in een boerenpad.
Bij Rozenburg werd nog even een rondje rond het dorp gemaakt door het park waarna de route naar de pont werd ingezet. Terug in Maassluis werd er afgepils bij Siem waar gelijk de status van z’n herstel gecheckt kon worden.

Auteur; Joost