Monster rit

Nu hier mn verslag van een dag op de Racer!naar Limburg onze favoriete provincie.
Daar zijn we deze week!met zn alle ook Rob broer van Ingrid.
Liep al een poosje met de gedachte kom laat ik eens op de Fiets naar Bassie te rijden.
Hij heeft 2 routes gemaakt!1e over België de kortste 2e over Nederland!204 om 215.4km
Dus zijn zuinig dus we gaan voor de kortste!België.
Maandag morgen 6 uur mn nest uit had de route in bed al voor gefietst dus kon niet meer fout en nimmer terug!
Moeders ook in de Zenuwen of ik het wel zou reden in 1x slapen doen we niet aan onderweg dan wel te verstaan.
Effe over 7.00uur vertrok ik!
Begon al goed ketting van voorblad af😟 goedkopen kutfietsen😅en opweg was ik.
Richting Rotterdam ging prima 29/30 en trappen over de Erasmus brug zo naar Fijenoord en richting Rijsoord daar klampte een Strake blonde Meid op een Racefiets me aan maar zwaaide effe voor zwijndrecht af moest werken Jammer kon ook lekker rijden!
Zo was ik weer alleen en kon ik weer door jakkeren.
Kwam via Dordrecht wat een tering zooi daaro op de Moerdijkbrug aan ging voorspoedig met een verbruik van 500cc water met koolhydraten per uur!
Heb 2 liter bidons er bieup voor 4uur brandstof!
Zo gingen de meters kilometer er door.
En ja Breda de laatste groooote stad waar ik door kwam eindelijk vrouwelijk schoon met lokstoffen op!mooi spul op fietsjes.
En door! Niet telang aan denken kom je er nooit !gemiddelde stond nog op 27.9 per uur!
Draaide lekker en nog zat Snee op, is ook makkelijk te doen linker/rechter been kan iedere boerenlul😅maar wel heelveel X.😎
Chaam kwam in beeld en zo naar Baarle Nassau door naar Baarle Hertog 100km bijna op de Helft en 2liter verbruikt en 2 snelle Jelles verder nu eigenlijk water bijvullen!
Niks Zaakies open nog! Armoe hier!
Door maar dan op zn reserve stand,opzoek naar de juiste weg langs de Vaartstraat is een soort van Vliet bij ons! stom taaltje wat de Belgen beziggen!
En na 500meter was het gedaan met de pret.
Regen kwam en de Vaart was afgesloten groot bord Covid19 gelul en Danger stond er op! man man 10x lelijke worden gezegt te hebben ben ik redelijk goed in😛 regen jas en overschoenen maar aangedaan,rechts om X dan zoeken naar een omweg om er om heen te gekomen he kut Belgen.
Nu dacht ik slim te zijn!maar ik kwam op de Baalse hei te getraken,rijen maar en dacht na 3kilometer dat ik aan het Mtb(E) was regen zand en andere rommel niet geschikt voor een Aero fiets ofwa!😟
Kwam in de verste verte geen einde aan!stoppen en locatie te delen met onze Reisleider Bas die al erg nieuws gierig was waar ik uit hing🤨 ja ja not geen internet dus terug naar een begin en eerst maar een tentje voor de Inwendige Mens dus maar naar Turnhout gereden dat was ieder geval ook richting Ravels.lag dan een tikkie uit de route maar ja!
De Snackbar was net open!gelukkig de uitbater verwelkomde me hartelijk.
Bestelde koffie en 2 liter water betalen contant en masker op.
Ja ja onzinnig gedoe geld naar binnen gebracht namen ze ook zo aan hoor!
De route op mn app bestudeerd kon ik de weg weer volgen naar Ravels en zo kwam ik weer op de juiste weg en pakte mn Wahoo hem weer op wand daar stond hij in en door dat ik geen internet had moest het maar zo!
Kosten wel 1 uur kutten.
En net weer 5km gereden lekke voorband 😳;band lappen maar en eten,kwam er een aller aardigste Belg aangelopen hoe kan het nog!die vertelde dat over 2kilometer de kade gerepareerd werd en afgesloten was voor verder verkeer☹️
Zo dus omleiding alom richting Ersel moest nu gereden worden maar uitgepijld !en na 3km om gereden te hebben ,waren we weer op de Kade en 200meter verder gekomen,😖langs de kade ging het verder maar wel met een heel klein tegen windje.
Toch nog snee op 28/29km gong best!
Nu maar hopen dat ik niet meer gezeik tegen kom op die kade!waar je mag fietsen/brommen en kade onderhoud!
Het water werd allengs breder en wind nam wat toe maar schoot nu wel op Beringen bekend om zn steenkolen mijnen vrat ik ook op,Melisbroek,Circuit Zolder nog gezien ,Hasselt doemde zo op,Schoonbeek daar kwam ik een racert achter op een aller aardige Denk Marokkaanse Man die van zn werk kwam en aan haakte zn water afstond en even later af zwaaide leuke Man wees me nog even voor alle duidelijkheid de richting!
Nu onder langs Genk zo op Muntsterbilzen vals plat en rook dat Maastricht in het vizier kwam maar toch nog wel aanpoten had er al ruim 200kilometer op zitten door al dat gestuntel!
Bennen wilden nog wel dus liet ze spreken!kon nog steeds 30/31 halen 😃 stak het Albert kanaal over maar dacht och nu ben ik er bijna not !dit kanaal achteraf nog 2x over moeten steken maar moest toch nog 25km tot aan Bas in Maastricht/Heer te geraken😝
Stopte bij een Belg op een fiets met een kaart ivm weg vallen van de Wahoo of door dat ik zelf hufterde,die Stuurde me de goede weg op vandaar dat ik op dat punt opnieuw moest opstarten.
Veldwezelt!wat een naam en weer Albert kanaal 2x over dus zo naar de Brusselsepoort richting Blauwe Dorp wonen Smurfen denk ik🥶
En de Benen voelden nog goed ook.
Zo rie ik eindelijk Maastricht binnen en het Vrijthof over met van die Pizza boys op E bikes de brug over de Maas makkie liet die knakkers effe mn hakken zien en weg was Arie laatste kilometers naar de Bas/Quinty en Schoonfamilie in Heer!
Das was mn relaas Maassluis/Maastricht.
En het mooiste moment zal ik je vertellen let op wat ik nu gaat zeggen is.
Door Rotterdam over de Erasmus brug naar zuid!
Totale afstand 237km😯 als je maar wil he niets is onmogelijk!
Gr Ariekooij

Auteur Arie K