Rondje ouddorp

Zondag 18 juli.
Het geplande FK mtb ritje John en Siem (waar is de rest ?) naar Zoetermeer kon niet doorgaan vanwege een mankement aan de fiets van John.

Inderdaad Dijkx, er was een tijd dat elke echte mtb-ert naast een reserve binnenband ook een extra derrailleurpadje bij hem had. Maar ik moet eerlijk zeggen, ik zou ook niet weten waar al die van mij zijn.
Gelukkig kon John huiswaarts fietsen na noodreparatie met een onderdeel wat z’n maatje bij hem had. Dat scheelt een hoop gedoe.

Maar wat nu ?
‘Dan doe ik lekker een rondje op de racefiets’ dacht ik. Het rondje Beneluxtunnel, Heinenoordtunnel, pontje Nieuw Beijerland en via Zuidland weer naar Rozenburg. Maar dan een x andersom, want dan windje mee over / langs de kale dijken tot aan Heinenoord.

Op gemak rij ik naar de pont van 10 voor 9. Rijdt er net voor me een andere gast ook gehuld in een roze shirt (ik dacht dat wielrennen een echte mannensport was ? Wat doen die roze en regenboogshirts dan daar 😜 ?) op een rooie racert.
Zal toch niet ? Jawel, toch Laurens ! Ik kon me niet meer verstoppen (Laurens had al meerdere keren aangeboden een x mee te fietsen) dus dan voorzichtig gevraagd waar zijn voorwiel naar toe ging sturen.
Naar broer Anton in Oostvoorne en dan een rondje gpx was het antwoord.
Zal ik dan maar eens aanhaken ? Waarom niet ? Geen probleem voor Laurens om met twee hartpatiënten de hort op te gaan dus reden zo’n 10 min later de twee roze/rode combi’s de pont af.
Shit ! Calandbrug omhoog ! Wachten is niet fijn dus gelijk omgekeerd en omgereden over het sluizencomplex. Natuurlijk niets gewonnen want toen we bij de op/afrit van de Calandbrug aankwamen was de brug net gezakt en reed het verkeer weer. Geen tijdwinst dus maar wel alvast een lekker stukkie getrapt.
We vervolgden onze weg naar Oostvoorne, ik lekker in het zuchie bij Laurens. Dat ging voor mij prima, en zo kon Laurens ook z’n power kwijt.
Bij broer Anton Fransen aangekomen eerst ff snel een bakkie. Anton een broer van Laurens ? Ja vast wel, maar wel van een andere vader waarschijnlijk 😜. Tijdens de koffie werd de medische geschiedenis nog even doorgenomen en ‘vamos’ !
Besloten werd om niet het gpx rondje te doen, maar een rondje Ouddorp. Na Oostvoorne door Rockanje, Stellendam, Goedereede Havenhoofd en zo naar Ouddorp. Anton en Siem lekker in het zuchie bij Laurens die ternauwernood bij te houden was. Die stents wegen klaarblijkelijk als dieplood en geven heel veel weerstand 😜.
Nadat bij Ouddorp nog even gezocht werd naar een alternatieve route (we kwamen per ongeluk op een strook gravel en moesten toen ook nog camping Klepperstee over) werd weer koers huiswaarts gezet.
Maar in Goedereede nog even een koffiestop met een Dudok appelpunt. Het 2e bakkie ??? Siem 2021 jongens !
Nu naar huis, met zowaar de wat uit het zuidwesten (gedraaide) komende windje mee. Dat ging lekker !
Bij Den Briel draaide Anton linksaf naar Oostvoorne, en Laurens en ik reden naar Rozenburg.
De pont van 10 over half 1 lag er nog nipt. Je moet eens mazzel hebben.
Zo kwam deze ongeplande rit tot een mooi eind. Alle drie lekker gefietst en geen reanimatie hoeven toepassen.
Dank voor de sleep Laurens !!!

Auteur: Siem