Afloper

We hebben ons netjes gedragen hoor Siem, een ritje zoals alle anderen. Redelijk op tijd de Werve uit, in keurige Wilier shirtjes (geen roze, dat is voor homo’s). Drie straten verder even keren, Ron z’n waterfles halen en door. Via de Zuidbuurt naar Vlaardingen, dan over de Deltadijk naar Vijfsluizen en het Beatrixpark door, je kent het wel.
Gezellig naast elkaar gereden dat eerste stuk, beetje bijkletsen. Door het park kregen we de wind meer tegen en zijn we meer achter elkaar gaan rijden (de volgorde was vooraf al een beetje bepaald πŸ˜‡). Via Windas naar Schiedam Kethel/Woudhoek en met een lusje naar de Schie. Daar kregen we de wind pal van voren en ik had bedacht om helemaal door te rijden naar Delft. Blijft een pokke end bij tegenwind. Wel door blijven trappen natuurlijk. Toen door de bossen en achter Tanthof langs. Ik wilde naar Den Hoorn, t Woud, De Lier en langs de Maasdijk terug, maar…… Ron z’n achterband liep af. Voor de splitsing (naar Schipluiden) even gestopt om te kijken. Hadden we beter niet kunnen doen. Ron had geen pomp en met de mijne kregen we m vooral mooi leeg 😳. Bleek het ventieltje mee te komen bij het losdraaien van het slangetje. En wij hebben natuurlijk niet van die Arie vd Kooij ingebouwde go-go-gadget-tang handen!
Ventieltje toch nog vast gekregen en met beleid ook nog aardig wat lucht in de band. Besloten om samen linksaf te gaan, richting de Dam, dan kon ik nog een lusje solo. Bij de brug bij Schipluiden komt er ineens een vent met 38 per uur voorbij. Hup, wij mee. Neem ik over met 40, kijk ik achterom, zie ik alleen Ron nog πŸ˜‚πŸ˜‚. Taaie gast die Ron.
Uitgezwaaid bij de Dam. Ron naar huis en ik naar De Lier, Westerlee, Maasdijk en langs de A20 terug.
Hard gewerkt, lekker RONdje πŸ˜‡

Auteur: Lau