Naar Oostvoorne

Nou nou nou wat een bont gezelschap weer vanochtend.
Wordt toch tijd voor een eigen FK tenue zou je denken.
Reken maar dat dat opzien baart, ergens groot achterop : FIETSUH KUT ! Kan je me de blik van diegene die ingehaald wordt al voorstellen. Laten we er nog wat quote’s van Arie Kooij en Johan hem ze moeder erop zetten, dan is de lol compleet 😜. En als Arie K zich dan nog met het kleurenpalet bemoeid is het hek helemaal van de dam !!!
Alhoewel, wellicht is het beter de naam te veranderen in ‘Fietsuh Kneus’ gezien de erbarmelijke gezondheid die een aantal leden nu ervaart. Laurens met z’n tia verleden en gerepareerde heup, Arie 🪰 die inmiddels zn knieën verrot heeft gehardgeloopt en ook last van z’n heup begint te krijgen (lachen als je die twee ziet opstappen) en de situatie van Siem is ook bekend.
Afijn, de pont van 8:50 zou het worden en dat lukte ook nog.
Arie 🪰 en Laurens stonden er al en al snel kwamen Ron en Siem erbij. John was op het nippertje, maar hij was er.
En het was droog, wel bewolkt maar nog niet koud. Prima mtb weer.
Na wat gravel in Rozenburg reed het vijftal de Harmsenbrug op, waar Anton Fransen, idd de broer van, al stond te wachten op een prachtige Specialized Epic FSR fully. Mooi fietsie ! Hij had ook wel eens zin om aan te haken bij de klup. Ineens 2 paar twinkelende ogen van Arie en Anton, die in enkele seconden een aantal jaren kattenkwaad uit hun jeugd opnieuw beleefden.
Welkom Anton 👍 !
Omdat net voor de neuzen de brug omhoog ging, werd besloten niet op de brug te wachten (is trouwens ook een grafbrug) maar nog een rondje Rozenburg mtb parcours te doen. Blijft een geinig baantje !
Ondertussen was de brug weer neergelaten en werd koers gezet naar Brielle en Oostvoorne.
Voor Den Briel eerst de graspaadjes, en even stoppen omdat Ron moest pompen. Ondanks het zorgvuldige onderhoud (door de vorige eigenaar 4 jaar geleden) liep de achterband wat af. O ja, ook de remhandel van de achterrem ontbrak. Maar geen nood, er is altijd (nou ja dat weet je eigenlijk nooit als het om Ron’s fiets gaat) nog de voorrem en dat is de belangrijkste.
Na Den Briel de grasdijken richting de kogeloven. De snelle mannen Arie, John en Laurens voorop.
Siem (rijdend op het fietspad er naast) was te laat om een fraaie foto te schieten van Arie op de dijk met alleen de lucht op de achtergrond. Kans gemist.
Bij het Rupsenpad aangekomen viel voor het eerst het waarschuwingsbord op dat daar op onregelmatige tijden geoefend wordt met politiehonden. Toen Post dit las waren ineens niet alleen Anton en Siem degenen met hartklachten. Maar na een half uur op Ron te hebben ingepraat durfde hij toch weer verder.
Het Rupsenpad werd op een rustig tempo afgewerkt. Voor het eerst in de historie van FK reed er een aangesloten lintje mtb’ers over het mooiste paadje van Voorne Putten 😳.
Dan het echte werk : mtb parcours Oostvoorne.
Het Fabeltjeskrantbos (wat officieel Geuzenbos blijkt te heten 😳) lag er nu eens heel droog bij. Goed te rijden dus dit keer . Arie nam alle onnatuurlijke hindernissen mee zonder zelfs maar 1 x op z’n muil te gaan. Weer een record !
Dan de kleiduinen. Arie, Laurens en Siem voorop. Ook hier geen gladde klei maar een perfecte ondergrond. Dat ging lekker !
Er was besloten koffie te doen bij de Duinrand. Post vierde nogmaals zijn verjaardag en trakteerde weer. Dankjewel Post !
En nog even snel een ‘meet en greet’ met Aad Vijfvinkel, die op de racert een rondje deed.
Anton besloot om vanaf hier even een stapje terug te doen, want het voelde even niet lekker in de borstkas. Even makkie an dan (en toch snel maar ff de huisarts bellen ?!?!?!) Hou het in de gaten Anton !
De rest reed het overige deel van het parcours af en daarna nog een keer het Rupsenpad.
Geen politiehonden gezien trouwens.
Nu over het asfalt, met schuin windje tegen op naar de veerboot.
De sterke mannen John, Arie en Laurens voorop, de oudste leden Ron en Siem lekker in het zuchie er achteraan.
Jammer dat de Harmsenbrug weer omhoog ging, maar allee.
Gelukkig hoefden de mannen bij het veer naar Maassluis niet te lang te wachten, de pont kwam er net aan.
Het was weer een mooie rit.
Prima weer en een leuk kluppie 👍

Auteur: Siem