1e Vossenjacht

Eerste Vossenjacht seizoen 21/22.
Arie 🪰 was zo vriendelijk geweest om het bericht van zijn illustere vossenjachten-gezelschap met de FK’ers te delen.
Zodoende waren de FK’ers ook op de hoogte van het feit dat ze weer begonnen waren, en van de nieuwe regels omtrent de vossenjachten.
Er mogen bijvoorbeeld absoluut geen wandelpaden meer gebruikt worden, ook geen andere paden die door Staatsbosbeheer, Delfland en andere instanties worden gebruikt.
Ook mogen de pijlen alleen nog met krijt of krijtspray worden gezet en alleen nog maar op het wegdek. Niet meer op bomen, prullenbakken enz. Dat weten we dan ook weer. En O ja, krijt en krijtspray zijn bij de Coureur af te halen als je een vossenjacht wil uitzetten !
Afijn, de (nieuwe) kantine (mooi hokkie) van ‘De Coureur’ liep vanaf half 10 al lekker vol. Post trakteerde op een bakkie koffie (niet te zuipen maar daar kan hij ook niets aan doen) en al snel was er een briefing.
Om 10 uur de start !
John begon al twijfelachtig omdat ie een dogbite in zijn voorband had. Op de BP had er een hond in z’n voorband gebeten. Hoe is het mogelijk 😳. Een poging om de hond te elimineren (gelukkig was het geen hond van Siem of de Arie’s) door er overheen te rijden was mislukt. Gelukkig dichtte de vloeibare latex het gat en kon John gewoon doorfietsen na wat bijpompen.
In de eerste km’s leek de angst van enkele FK’ers dat er vanaf nu dus waarschijnlijk erg veel asfaltkilomerers in zouden zitten waarheid. Vanaf de wielerbaan tot voorbij Schipluiden alleen asfalt 🥴.
Dan echter het graspad achter de golfbaan. Een leuk stukkie offroad maar door de harde bandenspanning (uitgezonderd bij Arie 🪰) van de meesten geen makkelijk te rijden stuk. Wel gaaf.
Dan het Abswoudse bos. Eerst asfalt maar daarna nog wat lekker zompige paadjes.
Daarna het lange schelpenpad /trekkade wat begint bij manege Prinsenstad langs de A13. Een pad wat Jan (alleen de FK’ers van het eerste uur weten wie dat is) en Siem vroeger vaak reden. Een gaaf paadje hoor.
Siem zat net achter Nico Fat Tire toen er van de andere kant een ouwe pik (zeker net zou oud als de gemiddelde FK’er) op een gravelbike tegemoet kwam. Nico en Siem gingen keurig op tijd even de kant in om wat ruimte te maken. Die ouwe pik dacht zeker eerst dat dat voldoende zou zijn maar zag op het laatste moment dat dat niet zo was. In een poging om ook even naar rechts te sturen ging ie op z’n muil. Siem kon nog net langs de plat liggende wielen sturen. En door !
Ondanks de nieuwe regel van pijlen alleen op het wegdek, stond er af en toe toch een pijl op wegmeubilair. Een enkeling werd daardoor dan ook gemist.
Achter Delft had de uitzetter Casper (een in Delft wonende oud-Lierenaar) nog heerlijk zompige graspaden en de ons bekende Ikea bosjes weten te vinden. Allemachtig wat een prutzooi ! Maar wel 😀😀 ! Dan komt het verschil in rijtechniek (of een tekort daaraan) tussen de wat meer offroad km’s makende mtb’ers en de fanatiekere hardcore wielrenners aan het licht. Gaat de eerste groep offroad wat makkelijker door, worden de op de weg verloren km’s vaak weer goed gemaakt.
Wat ook scheelt om tijd goed te maken is te zorgen dat er geen pijlen gemist worden 😀.
Zo keek Arie 🪰 zeer verbaasd toen ie na een lang zwaar zompig graspad ineens Siem tegen een brugleuning zag staan te wachten 😀😂👍. ‘Hoe kom jij nou hier ????’
Na Delft ging het over het asfalt langs de Woudweg (jees wat een tiefuswind !) richting huis. Voor De Lier nog even linksaf naar Schiplui.
Post en Siem waren in Den Hoorn losgeraakt van de groep Arie Kooij en enkele Fat Tires. Na even gewacht te hebben, met 0 resultaat, besloten Post en Siem rustig aan door te rijden richting huis. Helemaal klaar met de wind !
Siem nam de ring van Post over om deze bij de coureur af te leveren. Op de Rembrandlaan in Maassluis werd Siem ingehaald door John en (tijdelijk ?) maatje Marko Fat Tire. Dat kwam best uit, kon Siem mooi de ringen doorgeven en rechtstreeks naar huis peddelen. Want de power was op en de pijn in de rechtervoet bijna ondraaglijk geworden.
Ondanks de verontrustende verwachtingen was het een supergave vossenjacht !!!
Heb zelfs voor het eerst in maanden m’n fiets weer afgespoten met de tuinslang 😳.

Auteur: Siem