Vossenjacht door Arie en Arie

Vossenjacht nr zoveel alweer, zondag 19 dec.
Uitgezet door onze 2 kanjers, meesterbreinen Arie & Arie, oftewel Buurman & Buurman 😜.
Uiteraard weer een flinke opkomst, de nieuwe kantine van ‘de Coureur’ zat weer stampvol. Keurig anderhalve cm afstand daarbinnen, en in de verste verte geen omikron te bekennen.
Net voor de start komt het ene meesterbrein Arie aanrijden op z’n ouwe trouwe Matchless classic motorfiets in lange lederen jas en bijpassende pothelm (als je daarmee op het asfalt stuitert zit je kop nog meer in de vernieling dan zonder helm) om een iedereen uit te zwaaien. Hij had nog ff herven der wat pijltjes gechecked. Lachen hoor !
En dan de start : keurig 2 aan 2 met steeds een paar meter ertussen NOT 😂. Afijn, na enkele 100en meters dunt het peloton toch wel uit.
Laurens, Mark 2, Post en ik kwamen keurig bij elkaar te zitten, gezellig !
Na het asfalt van de wielerbaan het leuke graspad (nou ja, weinig gras meer van over daar) richting de caravanstalling. Hier de dijk op klunen, beetje minder fijn voor de mensen met een heupprothese en verrotte enkel. Maar ook dit hoort er bij.
Na een stukje Zuidbuurt het drijvende wandelpad over de kanovijver. Post en ik zaten achter Fattire Marko die vandaag in het geheel niet zijn dag had. Beetje oponthoud maar inhalen daar leek niet verstandig. Er kan nog wel eens een gat in de gevlochten rietmatten zitten.
Nu wat baggerpad in de BP gevolgd door wat klunen in een stukje bos waar nogal gebootcamped (of camp geboot ?) wordt. Ook nu wat minder fijne momenten voor onze deels gehandicapten en senioren, maar wel weer lachen.
Bas Niesing dacht wel ff over een boomstam heen te hoppen, maar hij hipte te kort en moest een andere boom terugkoppen. Geen erg, hij heeft in zijn leven wel ergere kopstoten gehad (en uitgedeeld ook trouwens 😂).
Dan nog een heel kort stukkie BP. De daar rijdende mtb’ers zullen vanmorgen raar hebben opgekeken toen Arie Kooij hier op z’n motor de pijltjes heeft gechecked.
Van lieverlee reden we Vlaardingen uit en achterlangs Holy naar Schiedam. De in de BP het spoor bijster geraakte John sloot hier lekker bij ons aan, op z’n leenfiets (de fully van Michel de Maat).
Nog een stukkie verder en dan de zompige grafdijk langs Spaanse polder. Lekker glibberen en glijden, heerlijk 👍.
Nu wat asfalt langs Overschie, en dan naar Rotjeknor. Langs de Schiegevangenis en ter hoogte van het Sparta stadion de verrassing van de dag : een supergaaf paadje bovenop een of andere dijk, met nog een soort van ouwe spoorbrug ook nog. Lachen joh ! Waarschijnlijk een paadje nog bekend uit de jeugd van beide uitzetters, waar ze vroeger met hun vriendinnetjes vertier zochten. Wat zullen die meisjes bang zijn geweest toen. Logisch, als je een jaar of 8 bent en naar zo’n onheilspellende plek wordt gevoerd 😜.
Dan nog wat urban crossing door Schiedam op weg naar de Boompjes. En een foto gemaakt bij het urinoir ‘niet zeilen’. De foto werd gemaakt door een keurige heer in 3 delig pak met een dikke BMW 7. Wellicht de oud directeur van Unilever ?
Na nog wat graspaden in Schiedam kon er naar de club gereden worden. Lekker beetje van de volgasserige kop over kop, dus dat schoot wel op.
In de kantine zaten een glunderende Arie en Arie, superblij dat de rit zo’n succes was. En dank voor de A&A drink mannuh !
Superdikke rit mannuh, heerlijk gereden !!! Zetten jullie hem elke keer maar uit 😜👍

Auteur: Siem