Gravelrit

Gisteren na de oproep van Siem wie er nog uberhaubt in de buurt is EN zin heeft in een ‘normaal’ rondje ATB, ben ik op de fiets gesprongen en bij de grafbrug staan wachten. Badend in een vroege zomerzon zag deze plaats des doods er opvallend gezellig uit. Meiden in een sloepie onder je door (rare zin, ik weet het), veel mede sporters ter plaatse, en inene, uit het niets, verschenen Siem en Jan, ook wel bekend als Bushmen1 en Bushmen2. Warme herinneringen aan ca 10 jaar geleden kwamen boven, toen Team Bushmen aan de start stond van de estafette wedstrijd in Burgh Haamstede. Wat zou dat geweldig zijn om weer te doen! Voor de sfeer een fotootje, waarbij BM1-2-3-4 te zien zijn in de gesponsorde teamkleding van Zeeman Fashion, het bekende Daltons shirt.
De rangorde van BM1-4 had met de prestaties te maken, waarbij ik dus BM4 was en Retep BM3, en Jan en Siem constant wisselden in positie.
Maar goed, we zouden een rustig rondje gravel doen met paadjes rondom Schiedam Delft, en zo geschiedde. Heerlijk weertje, en inderdaad een absoluut minimum aan brandnetels, dove netels, bereklauwen op de pad. Totdat Jan voorop ging rijden 🙂
Nee hoor zelfs toen werd er met enige bedachtzaamheid eerst democratisch overwogen of het verstandig was om een aanlokkelijk wel/niet paadje in te gaan. Op ervaring koerste de bosjesmannen door de paadjes met de minste jeuk. Helemaal goed gegaan dus, en ik heb paadjes gezien waar ik het bestaan niet van afwist. Helaas hadden we op de weg terug in de Broekpolder nog lek, waarbij het dit keer de latex van Siem was die z’n lucht niet binnen kon houden. En een latex ken je gewoon plakken, maar de hilariteit was groot toen we op Siems reserveband minstens 12 plakkers telde! Dat is niet zuinig, maar duurzaam, en zo is het.
Was een heerlijk rondje zonder herres, komt Retep a.k.a. Peet a.k.a. BM3 ook weer eens deze kant op?

Auteur: Mark