Siem alleen

En dan is het na weer een zeer drukke week ineens weer zaterdagavond.
Na de werkdag en de prak bloemkool lekker op de bank en (terug)kijken (dankuwel Caiway) naar de Touretappe van deze zaterdag.
Ik heb echter zo’n beetje van km 147,4 tot aan km 19,2 liggen maffen dus echt veel heb ik er niet van gezien. Bleek ook een wat saaie etappe te zijn geweest.
Maar het blijft leuk om te kijken, al was het alleen maar om de mooie beelden van de mooie natuur, leuke dorpjes en mooie kastelen.
Op de FK app was het ook een beetje lau. Op de oproep van Post kwamen weinig reacties.
Omdat ik al meerdere malen op zondagochtend amper m’n nest uit kon komen hield ik me ook even op de vlakte.
Hoewel Hannah dit weekend niet bij ons logeerde zou deze zondagochtend in zijn geheel voor mij zijn, en zou ik die optimaal kunnen benutten om te fietsen.
Maar het is al vaker gebeurd dat ik dan totaal geen power en goesting heb om hiervan te profiteren.
Post en Laurens had ik nog wel even een privé appje gestuurd dat er een klein kansje was dat ik rond 8:30 op de racert zou stappen.
Maar zowaar, vanmorgen rond 7 uur / half 8 was ik redelijk bij m’n positieven.
Tenminste, als ik m’n spiegelbeeld in de spiegel in de badkamer maar snel voorbij liep. Wat een ouwe vermoeide pleuriskop zeg !
De steeds noodzakelijker kop koffie kort hierna deed echter z’n werk en ik kreeg zowaar wat zin.
Laurens ging met een stel andere malloten van A8B ‘even’ naar Renesse dus daar zou ik geen last van hebben vanmorgen. Ik dacht er niet eens aan om daarbij aan te haken.
Post had niet gereageerd (hij had makkelijk aan kunnen haken) dus dan solo op pad.
De Canyon Aeroad klaar gemaakt en gaan.
Prachtig weer, nauwelijks wind en lekker rustig op de weg.
Het plan was weer eens een keer via Rijswijk richting Zoeterwoude te rijden en dan bovenlangs Zoetermeer weer naar huis.
Via de Gaag naar Wateringen en Rijswijk ging vlotjes.
Bij Rijswijk wat zoeken naar de doorgaande paden noordwaarts, en dat liep ook aardig (kan altijd beter en vlotter, maar vandaag geen haast).
Na Leidschendam rij ik een prachtige hoger gelegen weg op, door een schitterende polder. Links een km verderop de A4, rechts de polders boven Zoetermeer.
Prachtige rietkragen en mooie bloemen langs en in de sloten, boerderijen met trotse Nederlandse vlaggen #trots op de boer en zelfs nog een stukje mini Kinderdijk. Genieten, dit is Nederland zoals het hoort te zijn !
Dan de hoofdstraat van Stompwijk. Dat is een
belabberde klinkerweg die niet zou misstaan in de wielerklassieker Parijs-Roubaix. Dit stuk ‘straat’ kan de vergelijking met de zwaarste kasseistrook in die klassieker door het bos van Wallers-Arenberg met gemak doorstaan.
Gelukkig had ik m’n banden niet bijgepompt vanmorgen, dus dank extra comfort.
Maar ook hieraan komt een eind en ik rij weer terug over mooi asfalt en kom even later
langs geitenboerderij Het Geertje.
Vroeger reden Jan en ik hier op de mtb regelmatig langs als we op de mtb de mtb route ‘Wijk en Wouden’ reden.
Zou die route nog bestaan eigenlijk ? Nog nooit een echt woud gezien toen (hooguit een paar bomen bij elkaar) maar wel veel wijken trouwens.
Bij Bentwoud sla ik linksaf en rij door een gigantisch uitgestrekt aangeplant fiets-en wandelgebied.
Ik zie hier en daar zelfs een enkel (voet)paadje tussen de struiken wat misschien stiekum wel leuk is voor een ritje met de mtb.
Uiteindelijk kom ik via Bleiswijk bij de Rottemeren uit.
Hier ook best mooi en nog niet superdruk. Het voordeel van een beetje op tijd vertrekken.
Ik heb geen zin om door de bebouwde kom van Schiebroek en Rotterdam te rijden en zoek de weg op (Doenkade) die loopt langs de start en landingsbaan van 16Hoven.
Ook dat lukt en omdat ik ook geen zin heb om door Overschie en de Spaanse Polder te karren rij ik via de Kandelaarbrug en achterlangs Schiedam en Vlaardingen naar huis.
Het rondje was zeer de moeite waard. Ik heb lekker m’n eigen rustige Siem 2022 tempo gereden en dat beviel best. Misschien vergonde x nog stoppen voor een bakkie halverwege…….

Auteur: Siem