Urban ride

Voor de watjes die het gisteravond (weer) niet aandurfden :
Zij die wel de strijd tegen de elementen (wind, kou en lichtelijke tegenzin) aanvingen waren Joost, Laurens, Mark 2, Siem en Post.
De laatste zelfs nog in korte broek 😳. Dat krijg je ervan als je de hele dag in zo’n stoffig kantoor zit met de verwarming op 26 graden. Dan raak je elke realiteitszin kwijt natuurlijk.
Post had vorige week al een rondje ‘verzonnen’. Omdat ie op de GB brug in principe al niet meer wist waar dat heen zou leiden werd hem nu logischerwijs niks gevraagd.
Gelukkig had Mark 2 een rondje ‘in z’n hoofd’ :
Eerst wat urban riding door Maassluis, dan naar Vlaardingen en een stukje BP en klaar.
Tot ieders grote schrik doemde na wat gekrioel door de Vertowijk, het Oleanderpark en bij het Lepelaarsplantsoen de nieuwe geluidswal Wilgenrijk op.
Shit ! Toch niet die plakkende tiefusbagger ? Ja toch wel !
Ondanks de maandenlange gortdroge zomer had dat ene buitje van de woensdag de bovenlaag al zo smeuïg gemaakt als de duurste pindakaas van AH.
Gelukkig werd gekozen voor een tussenpad, wat al lichtelijk begroeid was met gras. Dus viel de plakbagger uiteindelijk wel mee.
Na een uitgang te hebben gevonden (hekje van de 1e foto) werd het kompas oostwaarts gericht.
Plots stak de elektrieke schakelzooi van Laurens de moord. Niet omkeren, gewoon door in singlespeed-modus 💪🏼.
Post kon met z’n blote onderbenen nog lekker genieten van een 200 m lange brandnetelstrook 😂. Of prikten ze niet meer Post ?
In Vlaardingen wist Mark 2 nog wat gekke paadjes te vinden alvorens er nog wat rondgeklooid werd in de BP. Daar wist Mark nog wat paadjes te vinden waar ‘s morgens heel vroeg, als iedereen (behalve Jan v d Lee) nog slaapt kabouters met hun kruiwagentjes te vinden zijn. Alleen als je heel goed kijkt hoor 😜.
De weg terug langs de Foppenplas liet zien dat je met een singlespeed met het juiste verzet nog een heel eind kan komen.
Het was weer eens een heel ander en heel geinig ritje, bedankt Mark 2 !

Auteur: Siem