Vossenjacht

Zo, weer even genoeg gras voor vandaag. Echt genoten. Eerste stuk in het zuchie van Siem en Vlieg gereden. Bij pad parallel aan het doelpad afgehaakt, omdat ik niet snel genoeg over de hekkies kwam. Siem vloog er als een Epke overheen. Stukkie met Ron Suisse gereden, totdat we bij Schipluiden het spoor bijster waren. Toen zagen we Arie Kooij met een big smile. Hij reed te midden van talloze vrouwen. Meteen aangehaakt en R. Suisse links laten liggen. Vervolgens heb ik ze allemaal keihard gepakt, die graspaadjes. Als je een stukkie afsneed miste je gelijk de pijlen (Vlieg!). Veel nieuwe paadjes gezien, die ik nooit meer kan terugvinden. Kooij was helemaal los en hipte nog even over een keibrede sloot, waarmee hij bewondering van de dames en de heren oogste. Vervolgens Arie kwijt geraakt, toen die een modderstrook wilde omzeilen. Zoals mijn nieuwe vriendin Adrie altijd zegt: we slaan niets over uit respect voor de uitzetters. Bij de BP ook keurig alle pijlen gevolgd, wat vele volgens Strava niet hebben gedaan. Slecht voor je huwelijk zo’n rit, maar wel leuk

Jaja lieve kijkbuiskinderen, wat een dag weer.

Hoewel de FK club opgesplitst was vandaag heeft ieder weer een leuk stukkie gefietst.

Mark reed zelfs weer een keer mee, helemaal uit Sweetlake.

Niet mee met de vossenjacht, maar met de Oostvoorne gangers.

Zij zullen best een leuk ritje hebben gehad, maar helaas geen appelpuntje bij de koffie. Wat een teleurstelling !

Bij de start van de vossenjacht krijgt Kooij het al helemaal warm (niet omdat het idd prima weer was) maar omdat een blonde krullerige fietsster hem vriendelijk gedag zegt. Arie begint helemaal te stralen als ze zegt : ‘ik blijf een beetje bij jou in de buurt begrijp je’. Kooij verstaat echter ‘ik wil je straks om ongeveer 11 uur wel even pij…..en’ dus die was niet meer bij deze dame weg te slaan ?.

Wat ik persoonlijk een beetje een teleurstelling vond was de vossenjacht. Jaja, daar heb je die zeikerd van een Siem weer, steeds maar klagen over de vossenjacht.

Ik had van de Maaslandse uitzetters wel wat meer bijzondere paadjes verwacht. Voor mij was het bijna allemaal bekend terrein met hier en daar een of andere slootkant.

Waar vlak voor het doelpad ook nog iemand kopje onder ging. Nee, niet Post dit keer.

En er werden zat mooie paadjes voorbijgereden helaas.

Alleen na de kandelaarbrug een nieuw (soort van blote voeten)pad dwars door een weiland. Speciaal aangelegd voor de Delftse stedelingen die dan kunnen horen hoe het weiland klinkt na een regenbui als je er doorheen loopt.

Na Overschie ging de route over de ‘zompige grasdijk’. Verwarring daar omdat er ergens op een boom de tekst ‘omkeren naar begin’ ofzo hing, waarschijnlijk van een andere vossenjacht. Ben bepleurd, ik ga niet terug, ben net zo lekker op dreef. En idd, aan het eind van de dijk gewoon weer blauwe pijlen.

Het ging goed tot aan BP, daar was het weer zoeken naar pijlen.

Double Fuck de pijlen, ik doe lekker nog een rondje BP en dan volgas naar huis ! Ik zie op BP nog een blauwe pijl naar een slootkant wijzen en ga er vol voorbij. De groeten met je vossenjacht !

Ik moest op dat punt wel afscheid nemen van Nicole, die bleef stug de pijlen zoeken. Dan maar alleen verder en genoegen nemen met een minder fraai uitzicht…….

Jammer dat ik zelf (zoals vorig jaar met Arie V) geen tijd heb om nog een vossenjacht uit te zetten i.v.m. het klussen……

Rit 1-2019 >> Feestdagen-vriendelijk ritje

Bij de pont hadden zich de meer ontspannen FK-ers verzameld; Dijkx, Frau Dijkx en Aad, Pullen en BM4, all the way from Sweetlake City.

Gespannen werd er nog gewacht op die vrolijke magere krullenbol, maar helaas geen Johan…. en dat terwijl hij dit een schitterend ritje had gevonden!

In een feestdagen-vriendelijk tempo werd er linea-rectum naar de baan in Oostvoorne gereden, dus geen gedoe met grasstroken en ander ongemak, op een paar kleine uitstapjes na dan. Het rupsenpad lag er vredig bij, en die werd snel genomen. Ook omdat er eventueel met politiehonden zou kunnen worden getrained, en die kunnen hard lopen/bijten. Een lekker stukje Post gaat er altijd wel in 🙂

Toen aangekomen bij het ‘vernieuwde’ Fabeltjeskrant-bos. Er waren vooral veel bomen gerooid, en een aantal kombochten en andere uitdagingen aangelegd. Leuk, maar geen mega-spektakel. Met Aad voorop op de Fully werden de duinen bedwongen, die er schitterend bijlagen. De Stormvogel was open, maar we waren blind en dom, zo bleek later…. Eenmaal aangekomen bij de Duinrand, stonden er op 6 januari al een grote schare racefietsen, homo-sexuelen dus. En toen bleek dat die ook nog alle taarten hadden opgegeten!!! Ons verzoek voor extra koekjes en erwtensoep werden zonder pardon van de hand gewezen. De enige taarten die ze nog hadden zaten in de bediening! Die zogenaamde Duinrand had het in Brabant niet hoeven flikken; “Hedde gij geen appeltaart KUT???”

Nu kwam het goed uit dat Jo niet mee was, die was in tranen uitgebarsten. Verder dan maar de route afgemaakt, geen tijd voor een tweede ronde, en weer via dezelde route en tempo naar de pont. Op het rupsenpad wer dik zowaar nog nagezeten door een hond, maar deze had geen blauw zwaailicht dus geen bang 🙂

We deden nog een poging om een stukje taart te eten in Brielle, maar toch besloten om door te gaan via de touristische route mooi-Bielle weer richting pont.

Super heerlijk rondje, en voor 6 januari heerlijk weertje. Helaas geen vlinders in de buik net als Arie K, maar je kan niet alles hebben. Eenmaal aan de overkant om Maasland nog ff wat km’s gemaakt en de 29-er weer in de auto gegooid. Tot de vergonde keer!

p.s. bedankt voor de pont RJ en Dijkx