Mespuntje Lente en Paarden

wat was ik blij met mijn schoonmoeder deze morgen! Om 9:00 stond ze op de stoep om mij van m’n mantelzorg te ontdoen. Mijn vriendin Bianca heeft een galblaasoperatie gehad, alles ok gegaan hoor, maar met haar conditie van een nat washandje duurt herstel wat langer. Anyway, ik kon mooi een paar uurtjes naar buiten. Blijkt dat de FK ers toch na veel alcohol en wilde (neger) muziek toch op de fiets waren gestapt ?

Plan was om te fietsen en paarden te knuffelen, in die volgorde. Met de Koga er op uit en wat een heerlijk fietsweertje, gelukkig nog niet zo heel warm dus de lange broek deed het prima. Via onbekende fietspaadjes maar pijnacker, dan naar Oude Leede en dan via de Kandelaarsbrug naar 16-hoven en dan via de Rottemeren naar Nessellande en dan via de IJssel naar Moordrecht, waar vrienden tegenwoordig wonen en hun paarden hebben staan. Op de Kandelaarsbrug wemelde het van de kano’s, kennelijk een grote wedstrijd van Delft naar Rotterdam. Tering, ik wist niet dat er zoveel Rodericks, Jan-Diederiks en van Binsbergen waren! Maar die lagen in het water af te zien, erger was het gedrag van de begeleiders die op scooters en ouwe studentenfietsen echte OVERAL SCHIJT aan hadden, ik heb er bijna 4 onder m’n voorwiel gehad, de ogen alleen maar op de kano’s gericht ?

Nou kan ik veel hebben, dus geen stress, maar ze maakten geen vrieden met de vele wielrenners die ook langs de Schie reden. Bij 16 hoven nog even binnendoor naar Berkel Roodenrijs en toen het Bergse Bos in, richting Rottemeren, die vandaag was omgedoopt in Kalverstraat. Bijna frontaal op een wielrenner, maar geen erg, gewoon boks-ouwe en verder ?

Nesselande is een wijk in Rotterdam die je gewoon moet vermeiden, en richting de IJssel, via de dijk naar Moordrecht. Wat een mooi landje is het toch op de fiets! Ik weet het Fietsuh Kutters, ik heb het over mooie fietspaden, geen bagger. Toch mooi.

Bij Paardenplezier.nl bleek er een paardenmeisje jarig en zo kreeg ik gezellig tussen de meiden ook een heerlijk hazelnootgebakje in de zon, wat een traktatie! Daarna Strava weer gestart en nog ff een sprintje grotendeels langs de A12 weer naar huis. Niet een spannend ritje, maar niet lek (Siem) en geen kerkepaadjes en treinrails (zijn jullie bezopen of zo? kost je zo 300 euro boete). Gewoon genieten vandaag!

auteur: Mark