Aan de tieten werken

Aan tieten werken.

Oftewel : FK ritje zondag 24-3-2019.

Jan was er weer bij ! Eigenlijk wilde hij een rustig lang rondje op de racefiets gaan doen om aan z’n tieten te werken. Maar had zich toch laten overhalen om weer eens op de mtb te stappen.

Op de weg naar de pont werd er alsnog aan z’n tieten gewerkt : in de haast had hij te laat in de gaten dat de slagboom bij het fietsbruggetje naar beneden was. Op het laatste nippertje vol in de ankers, vol over de kop en schuivend met z’n tieten over het asfalt kwam hij tot stilstand. Niet lang genoeg geschoven om er een randje vet af te schuren. En de Specialized lag nog net op de kade gelukkig……

Afijn, beetje geknakt en dizzy arriveerde Jan op tijd bij de pont.

Hier stonden Aad, Dijkx, Post, Sam, Trudy, Kooij en Siem al te wachten.

Ien was niet mee, niet nodig want Aad had al flink aan haar tie… gewerkt. Arie betaalde de pont en hup naar de overkant.

Via de be- en onbekende paadjes Rozenburg richting Brielle.

Natuurlijk ook wat grasstroken, tot groot plezier van Aad en Dijkx.

Her en der leken de paden versperd door omgezaagde bomen, maar Post baande zich een weg erlangs en de rest volgde.

De paardenpaden na Brielle waren goed bereidbaar, en daar doemde het Rupsenpad al op.

Arie vloog hier als een hinde doorheen, zoals eigenlijk alleen iemand met de helft van de leeftijd van Arie zou kunnen.

Bij het kleine bos van de mtb baan Oostvoorne was de club weer compleet, inclusief de twee dames.

Het Fabeltjeskrantbossie heeft een make over ondergaan : een aantal nieuwe kombochten en een paar leuke bulten erin. Geinig !

Aan de kleiduinen was niks veranderd. Tenminste, het 2e stuk leek wel uitgevlakt. Het was een stuk minder hobbelig. Of dat leek maar zo, want op de drie volgeveerde fietsen van het peloton (die van Aad, Jan en Siem) ging het als een kogel met Aad voorop.

Bij Duinzicht werd gepauzeerd voor een bakkie met. Heerlijk smaakte het e.e.a. Jan en Arie sloegen in het kader van ‘aan de tieten werken’ het ‘met’ af.

Toen er weer op de aluminium en carbon en stalen rossen werd gestapt bleek dat Jan’s fiets olie lekte. ‘Hoe kan een fiets nou olie lekken ?’ zou je zeggen. Nou, het high tech veersysteem van de Epic FSR heeft een eigen hydraulisch brein. Gevuld met olie (en lucht ?) en daar zat toch wat lekkage. Niet door de val gekomen zei Jan nog, dat was al ff zo….. snel in de revisie met dat ding want over een goede 5 weken staat de trip naar de Voerstreek gepland !

Afijn, met de knop dicht gewoon weer verder.

Nu nog de laatste kleine stukjes bos. Net voor het asfalt deed Arie nog ff wat bodemonderzoek, maar zonder erg.

Siem wist nog een andere route (niet via het Rupsenpad) naar huis. Hiervoor nog een keer door het fabeltjeskrantbossie, wat niemand een probleem vond. De slechte tijden op dit stukje nu kwamen door een midden op het pad lopend hooglandrund. Post was hier enorm ziek van.

Nu via het fietspad naar het laatste stukje off-road : een gravelpad langs het Calandkanaal. Ook Sam en Trudy reden stoer mee.

Op het laatste stuk fietspad hadden we lekker windje mee en kon er wen beetje uitgefietst worden.

Er hoefde niet lang op de pont gewacht te worden dus dat schoot op. Jan betaalde de terugreis. Dankjewel Jan !

En hopelijk kan je goed slapen vannacht en gaat de (spier)pijn morgen meevallen Jan……..

Auteur: Siem