Ouwehand of Varkevisser?

Ouwehand-Varkevisser of Varkevisser-Ouwehand?

Ik ben altijd jaloers op die Westlanders die binnen 15 min in de duinen zitten, verhard of onverhard. Ik dacht dat Zoetermeerders niet zo dicht bij de duinen zaten. Nou dat valt dus best mee, ff een route gekozen op Google Maps, en het blijkt dat er een schitterende route langs Benthuizen zo naar Meijendel loopt. Dit is een LF-route, oftewel een lange fietspaden route (google maar)

Deze zijn zo aangelegd dat je gewoon door kan rijden zonder akelige kruispunten en zo. Wat doet dit in de FK app zou je af kunnen vragen, en inderdaad, overbodige informatie voor de gras-zoden-fetisjisten.

Maar goed, ik wilde snel naar de duinen aan m’n tieten werken, en we zien wel waar we uitkomen. Daarna weer mee met FK!

Wat een schitterende route is die LF4, en inderdaad werd ik getrakteerd op drie fietstunnels tussen Stompwijk en Wassenaar.

Wat een rust en ruimte, onwerkelijk voor in de Randstad, en ook met de nodige grasstroken 🙂

Vlak voor Wassenaar rijd je bijna bij Willem-Lex en Maxima het terrein op, en dan volg je de doorgaande weg naar het strand, bij Auberge De Kievit zitten de locale notabelen aan een champagne ontbijt, en daarna ga je richting Meijendel en is het al meteen klimmen geblazen! Dan door een dicht duinengebied richting de fiets-snelweg naar Katwijk.

Raar dorp dat Katwijk. Op een bankie ff een reepie zitten eten, en naast me de locale malle-pietjes in scootmobielen die slap aan het ouwehoeren waren. Geen woord van te verstaan, 30km van Zoetermeer af……

Nou heb je grofweg twee families in Katwijk, Ouwehand en Varkevisser. IQ is niet heel hoog daar. op Facebook kan je zoeken en dan zal je zien dat ik gelijk heb. Als je dan trouwt en in Katwijk woont heet je dus Truus Ouwehand-Varkevisser. Dat is incest in het kwadraat!

Na mijn stop wou ik verder naar Noordwijk, maar ik kreeg net buiten Katwijk buikkrampen, reepie was denk over de datum? Of je moet in Katwijk geen incest grappen maken, dan krijg je een portie Katwijk-Karma in je bakkes.

Terug dezelfde route, en die duinen doen op het laatst nog knap zeer. Conditie is nog niet op orde, want ik kwam redelijk gesloopt thuis. Wel een leuk ritje!

Auteur:Mark