Naar Noordwijk

Ik had er graag bijgeweest vanmorgen mannen, ff heen en weer naar HB en daar een rondje of 2-3 doen.

Maar ben zoals gezegd met Hannah naar het zwembad geweest (was gisteren gesloten, anders had ik dat gister gedaan en had ik er nu wel bij geweest).

Gisterochtend op tijd ff op de race gestapt. Had wel moeie poten na het sloop-en opruimwerk van vrijdagavond en zaterdag, maar vooruit.

Janneke ging op tijd met de honden lopen dus ik had vrij spel.

Na de gebruikelijke dikke boterhammen (1 met pindakaas en 1 met hagelslag) ben ik op de Wilier gestapt.

Plakkie Paasstol met spijs in de achterzak, op naar Katwijk.

Tijd geleden dat ik daar geweest ben.

Beetje zigzaggend vanuit Maassluis naar Hoek van Holland en dan bij Arendsduin het fietspad op onderlangs de duinen richting het noorden.

Er stond een zwak windje kracht 2-3 uit het noordoosten. Ideaal voor mijn doel, want windje mee terug.

Bij Monster al moeie benen, maar met een klein verzet lekker blijven peddelen.

Zo ver is Katwijk niet.

Wel dat kloterige Scheveningen door. Maar dat viel deze keer mee : het was erg rustig nog. Niet zo gek zo ergens tussen half 8 en 8 u soggus. Ik kwam dus vlot bij de watertoren, en dan over de klinkers lekker verder.

Zoals gezegd had ik wel moeie benen, maar de enkele racefietser voor me reed ik wel vlot voorbij. Dat zegt meer over hun conditie / power dan de mijne besefte ik wel, maar het smoelt toch lekker.

Na het kraantje bij Wassenaar even dat rare stukkie vals plat en dan door het uitgestrekte duinlandschap de laatste paar km’s naar Katwijk.

In het begin van onze fietscarriere hier heel vaak met Jan geweest. Gingen we op de 26inch mtb’s volgas over de schelpenpaden naar Noordwijk en verder. Deden we ff 120 km op de mtb, en op de weg terug nog wielrenners voorbij vlogen ?.

Goeie oude tijd !

Inmiddels ging het zo lekker dat ik gelijk maar doorreed naar Noordwijk.

Hier op een bankje genoten van m’n stukkie paasstol met roomboter.

Ondertussen stopt er een vent van net 60 die direct tegen me aan begint te lullen.

Omdat ik het telefoonnr van m’n schoonmoeder niet uit m’n hoofd weet liet ik hem maar begaan. ‘Als ik zo opstap blijft hij hier wel zitten en ben ik van ‘m af’ dacht ik.

Afijn, de Paasstol was weggewerkt en ik stap op m’n fiets. Die vent wist niet hoe snel hij z’n bidon terug moest stoppen en rijdt achter me aan….

Heb ik weer, net nu ik m’n gemiddelde op kan halen omdat ik nu windje mee heb….

Vooruit dan maar, in het kader van #Doeislief en ‘dan maar een wat lager gemiddelde’ hou ik in en luister naar z’n klaagliederen.

Hij was ongeveer driedubbel afgekeurd vanwege een hernia, verrotte polsen en weet ik nog meer. Oja, kon ook niet afvallen. Had ie in een maand tijd 14 kilo eraf, zat het er in 2 weken weer aan. Zonder veel te vreten zei hij nog. Zal wel een medisch wonder zijn.

Gelukkig bleek hij in Katwijk te wonen dus was ik daar van ‘m af.

Nu lekker bollen naar huis. Helaas niet geheel windje mee, toch nog wat zijwind. Maar het liep lekker.

Scheveningen liep ook vlot (wil nog een keer een route om Den Haag heen uitpluizen. Langs Zoetermeer bijv ?) dus ook snel in Hoek v Holland.

Nu nog tot aan huis windje tegen, dus rustig aan.

Even 11 uur weer thuis, tot grote verbazing van Janneke.

Dacht nog een glimp op te vangen van een grote negeroide rug die via de tuin het huis verliet, maar dat zal wel een hallucinatie door de vermoeidheid zijn geweest…….

Misschien vanavond nog ff rondje op de Kenjun…

Auteur: Siem