Strijd om de KOM

Zondagochtend 26 mei.

‘Gaan jullie (Post en Siem) maar KOMmetjes jagen’ zei Johan, ik trek m’n eigen plan.

Buiten Post en Siem geen FK’ers op de GB om half 10. Wel nog een drietal milf’s op een racefiets die om een praatje verlegen zaten.

Galant als Post en Siem zijn werd kort aan hun behoeftes voldaan, maar toen was het tijd om te starten.

De ‘Ikea bosjes’ waren het doel deze ochtend.

Via de Trekkade naar de schapendijk dan maar.

Plots kreeg Siem de ingeving om de pas door Dijkx gereden KOM op het Doelpad af te snoepen.

Met de wind mee nu zou dat niet eens ‘snoepen’ zijn, maar ongegeneerd opvreten !

Post, altijd goed voor een KOMmetje, vond dat een goed idee dus zo gezegd, zo gedaan.

Het 1e hek was helaas dicht, maar in de verte kon je zien dat de rest open stond. Knallen dus ! Met een bloedgang over de tegels naar het laatste hekkie. ‘Nou dat is wel gelukt’ zei Post.

Nu verder langs de vliet naar het schapendijkie. Bij het pontje nog even gegroet naar de Chickies die de oversteek waagden.

Op het schapendijkie stierf het van de allochtone ganzen. Tientallen jonkies erbij, de ganzenstront vloog ons om de oren.

We reden verder over leuke gravelpaadjes door Delft en kwamen uiteindelijk aan bij de Ikea bosjes. Her en der rode linten en een amateuristisch A4tje met de tekst : politiehonden-examen !

Post twijfelde geen moment aan de echtheid van dit document en stond stokstijf stil. Geen voorwaartse beweging meer in te krijgen.

Dan rechtsomkeert en op naar het Delftse Hout.

Hier pakten we nog wat gravelpaadjes, welke leidden naar uitspanning ‘Knus’ een oase van rust waar (zo bleek later) een prima bakkie met werd geserveerd.

Jammer dat Johan er niet bij was.

Na de koffie weer verder, nu via de oostkant van Delft weer huiswaarts. Ook weer zoveel mogelijk off-road. Het paardenpaadje bij Delft Tanthof, Langs de A4 over het paardenpad en verder een gravelpad tot aan Vlaardingen Holy.

Nog even wat zigzaggen door BP en dan de laatste strook asfalt naar huis.

Wat een supertof rondje weer !

Thuis gaan de alarmbellen van Strava af. ‘Je hebt een KOM’ gevolgd door ‘Helaas, je KOM is afgepakt’. Door Dijkx !

Die gast had eind ochtend ook het bericht van Strava gekregen dat z’n KOM was afgepakt en was nog snel ff opgestapt voor een revanche !

En niet te zuinig : met zo’n 3 km/u weer 10 sec sneller dan Siem ! En dat zelfs met nog een wandelaar op het pad. Wel met wat meer wind maar toch. Deze KOM gaat Dijkx niet meer snel kwijtraken.

Wat zou de witte onderbroek van ouwe Siem Voorberg van deze taferelen gevonden hebben ?

Auteur Siem