Naar Zeeland

Zondag 2 juni 2019 : het eerste officiële Ventouxmannenrondje !

Jaap, Anton, Jan, Mark en Siem pakten de pont van 10 voor 8. Jawel Johan, de pont van 7:50 uur. Betekent dat zo’n beetje een ieder al zeker een uur eerder op pad was gegaan om daar om die tijd te zijn (Jaap uit ‘s Gravenzooie, Anton uit Nalek, Jan uut de Dijk en Mark uit Zoetermeer (maar met de auto).

Op de pont nog een leuke ontmoeting met een ouwe Dijker, Tinus Vellekoop, ook op de racert. ‘Rijden jullie alsjeblieft vooruit, anders voel ik me verplicht aan te pikken maar ik ga nie zo hard’ zei hij nog.

Afijn, klep naar benee en gaan. In Vierpolders al de eerste lekke band : In Jaap’s achterband zat een 4×30 schroef. Dan hoef je niet lang naar het gaatje te zoeken.

Bandje gewisseld en huppekee. Ondertussen was Tinus ook aangekomen en die durfde het zowaar aan toch even in het zuchie mee te rijden.

Anton, Jaap en Mark reden prima mee. Mark zat zelfs nog hele stukken op kop. Wellicht geholpen door zijn aerodynamische Giro-outfit.

Tinus ging voor Stellendam toch linksom.

Onverwacht was het vijftal even verderop toch weer naar 6 gegroeid : Willem de Wereldreiziger pikte aan op zn schitterende Canondale supersix EVO high mod. Een hele bek vol voor een fietsie van slechts 5,7 kg. Hoewel dit heerschap er normaliter iets meer gang in heeft bleef hij gezellig even meepeddelen. Bij paviljoen Zeerust zou hij doorfietsen om via Neeltje Jans / Oosterscheldedam en vervolgens weer via de Zeelandbrug en de Hoekse Waard naar huis zijn rondje van ca 200 km vol te maken.

Afijn, bij paviljoen Zeerust een bakkie met, en Jan nam zelfs een cola erbij ?…… Jantje heeft wel km’s zat gemaakt al dit jaar maar nog weinig lange ritten, vandaar.

Nu terug en windje mee dachten ze. Nou dat viel mee, de wind was vooral Zuid-Oost, dus nog best veel zijwind. Al met al bolde het wel lekker hoor.

Vlak voor de haven van Stellendam kwam er nog een MAMIL tegemoet met z’n wilde haren in de wind : Arie Vlieg. Op kop met de mannen van EBM ? in z’n zuchie. Howdoe !

Na de Haringvlietsluizen iets meer windje mee, dus gezwind kwam het gezelschap bij Brielle aan. Er moest nog even een sanitaire stop gedaan worden, zodat Anton, Jaap en Jan net voor de opengaande Calandbrug kwamen te staan. Mark en Siem stonden intussen al bij de veerboot ?……. ‘Het peloton wacht op niemand’ zou Post gezegd hebben.

Trouwens, over Post gesproken : hij zou zo’n ritje ook misschien wel eens meewillen ! Zou hij makkelijk moeten trekken. Mag hij op Siem’s Wilier. Afgesproken Post ???

Auteur: Siem