Naar BH

Vandaag, zondag 7 juli, zo rond 16:00 u kijk ik naar de ploegentijdrit van ‘De Tour’.

Team Jumbo Visma met voornamelijk Nederlanders oogt als een geoliede machine. Van het avondeten van gisteren, de nachtrust, het ontbijt en tot het warmrijden toe klopt het allemaal.

Welk één contrast met het stelletje kerels wat vanmorgen bij paviljoen Zeerust bij Renesse arriveerde !

Vanaf de ‘organisatie’ gisteren tot aan het moment van opstappen rammelt het al.

Arie K en Siem waren op de fiets gestapt en hadden de pont van half 8 gepakt. Toen ze de Brouwersdam afgereden waren nog geen FK-auto’s te zien. Siem belde maar ff naar Arie V, ergens onderweg in het konvooi. ‘WAT, ZIJN JULLIE PAS BIJ BRIELLE ????’ Er klonken een aantal krachttermen over het Noordzeestrand.

Dan maar een bakkie bij paviljoen Zeerust, zeggen Arie K en Siem tegen elkaar en straks ‘gezellig’ met z’n allen naar BH.

Uiteindelijk arriveert de rest (Aad, Johan, Post, Pulluh en Arie V).

Johan komt bedremmeld met een te zachte achterband aanzetten. Onder luid gevloek pompt Siem hem op. Eigenlijk moet Johan ook nog enorm schijten (vanochtend geen tijd voor GEMAAKT) maar durft dit niet dit ook te berde te brengen, angst voor een nog grotere woede-explosie van Siem.

Dus stapt het zevental maar op de fiets, via het gravelpad naar BH.

Nog geen 3 km verder klinkt de kreet ‘LEK ! gevolgd door wederom een aantal krachttermen uit bepaalde hoek.

Door naar de parkeerplaats BH, daar kan bandje gewisseld worden en gescheten.

Pulluh’s binnenband is gisteravond door hem zelf 3x geplakt zegt ie. Jaja. Zeker de tube Sperti gepakt i.p.v. de solutie, want de plakkers lagen los in de buitenband. Nou vooruit, nieuw bandje erin en gaan.

Nou ja gaan. Op bijna elke splitsing werd gestopt. Waarom ? Geen idee. Voor het hele zootje dan weer op gang getrokken is ?……

Na rondje 1 weer gesteggel. ‘Nog een rondje of ?’

Arie K en Siem worden aan hun grote mond gehouden en worden verplicht het toegezegde 2e rondje te rijden.

Dus huppekee, het hele spul op pad voor rondje 2.

Weer een zwaar rondje, want de baan was erg mul.

Johan maakte zowaar na dit 2e rondje een Retepiaanse opmerking : ‘ eigenlijk vindt ik dit baantje niet echt zwaar, je kan overal uitrusten’ ????? Tja als je niet van je kleine blad van je tripel cranckstel af komt rust je wel uit Johan ?.

Maar hoe nu verder ?

Arie K en Siem gaan dus op de fiets op huis aan, en gelukkig gaat Aad ook mee. Daar hebbie wat aan, want Aad is sterk als een beer en is geen kleine jongen, dus je kan lekker bij hem in het zuchie.

De rest doet rondje 3 terwijl de 3 musketiers zich klaar maken voor een stief partijtje windbeuken.

Dat viel helemaal niet mee. Bij Port Zeelande zat Arie tegen een hongerklop aan en begon zijn voorraad energierepen en gelletjes te verorberen.

En weer verder.

Opgepept door deze raketbrandstof pakt hij ook weer regelmatig de kop. Zo om en om pedalerend bereikten we de Haringvlietbrug. Poehee !

Na Nieuwenhoorn weer paniek : Arie heeft lege bidons !

Geen café of snackbar te bekennen hier, maar manege Flicka biedt uitkomst. De mtb’s werden tussen de paarden geparkeerd en de kantine werd bestormd. 3 cola en 2 zakken chips aub !

Hierop werd Rozenburg ruimschoots gehaald, Arie perste er zelfs nog een stoere eindsprint uit !

130 km achter de rug (Aad dik 80) op een mtb is geen kleinigheid !!!

Auteur: Siem