Ventoux training

Nou zeg wat een verhaal, zou Albert Verlinde zeggen. Zal best een gezellig uitje zijn geweest, met al die bejaarden op de boot inhakend op ‘ouwe taaie jippie jippie jeeeee’ ?

Goed om te zien dat er in de body van Johan nog een flinke appelpunt past, die jullie als bejaarden betaand natuurlijk niet of nauwelijks betaald hebben. En vast nog voorgedrongen bij de pont ook natuurlijk ?

Nee dan de Ventoux killers, wij zijn mekaar op stoere wijze misgelopen ergens bij de Pannekoe in Berkel, en via google Maps mekaar weer gevonden. De Westlanders hadden al wat km’s in de benen, en ik had een leuke route bedacht langs de Rottemeren, Zevenhuizen, Moerkapelle, Hazerswoude en wat ik niet had verteld is dat het nog ca. 3km richting Alphen is waar we bakkie gaan doen, bij Jeu de Boer. Appelgebak had de goede man niet, maar wel een Hazerswoudentje, die bij een bakker uit Koudekerk kwam ?

Zelfs een tweede bakkie, en toen linea rectum terug naar het Westland, en ik tot aan Delft mee als chapperone. Thuis gekomen 100 km plus op de teller, dus was een leuk rondje!

Auteur Mark

Het was een mooi rondje Ventouxmannen (en Mark in het bijzonder als wegcaptain).

Mooie paadjes daar boven Zoetermeer. Jammer dat we vanuit het Westland eerst zo’n 30 km moeten wegtrappen alvorens we daar zijn. Maar zo af en toe is het goed in te plannen.

Jammer dat Bert de Beuker en Retep er niet bij waren. Misschien de vergonde keer ?

Even samenvattend voor zij die er niet bij waren :

Om ff 8 u staat Arie Kooij op de stoep bij Siem. Samen rijden ze naar Maasdijk om Jan op te pikken.

Jan rijdt al zich bij bakker Vreug alvast een beetje los. Of beter : hij rijdt z’n fiets een beetje los. Op het uiterlijk afgaand zou de ouwe Koga zo bij Post uit de schuur kunnen komen gezien de staat van geen onderhoud en schoonmaak.

Gedrieën rijden ze naar Naaldwijk om daar Anton Olie en Jaap op te pikken, die ook al keurig klaar staan.

Met het windje grotendeels mee rijden ze Naaldwijk uit, langs De Lier richting Delft.

De Kandelaarbrug wordt gepakt en daarna nog een klein stukje links en dan rechts langs de Ackerdijkse plassen naar 16Hoven.

Langs de N209 zouden ze Mark tegemoet rijden.

Dit ging natuurlijk even mis, maar kwam zo’n 10 min later toch nog goed.

Mark op z’n nieuwe (=Siem’s ouwe Wilier) ging voorop. Mark had de sex deze nacht overgeslagen omdat ie niets aan het twijfel over wilde laten wattegaat de route van vanochtend. Siem had trouwens ook de sex overgeslagen, maar dat had een andere reden.

Na een 30 tal km’s door het groene hart te hebben gepeddeld wilden de Westlanders toch wel een bakkie ! ‘Nog een paar km en dan zijn we er !’ riep Mark een aantal keer.

Vlak voor het punt dat Mark door de anderen gekielhaald zou worden, na de 11e keer zijn tekst herhaald te hebben, dook idd de koffietent op :

‘Jeu de Boer’. Een uitgerangeerde boer die zijn stal had omgetoverd in een soort bruin koffiehuis.

Met ouwe houten stoelen, tafels met geknoopte kleedjes, afgeblust met een containerlading vol pessooi van de kringloop.

De koffie duurde nog ff (de Bravilor loopt) en er was idd geen appeltaart. Wel een dikke met fruit gevulde koek, die smaakte ook best.

Er werd zelfs door Siem een 2e bakkie besteld. Dus Johan kan de volgende x ook mee (Mark heeft nog een prima Pinarello racefiets in de aanbieding).

Na dit ontspannende moment werd de reis terug aanvaard.

Beetje van de tegenwindachtige, maar met Jan en Siem op kop reed het zestal toch vlotjes weer richting huis naar.

Bij Zoetermeer werd nog (een kansloze want tegenwind) poging gedaan om een door Mark persoonlijk gemaakt Strava-segment (klimmetje) te verpulveren. Jan en Siem reden zich wel de top 10 in maar meer ook niet. Zo zie je maar weer dat de fiets op zich ook niet uitmaakt : Jan’s Koga heeft misschien nog een marktplaatswaarde van ca

€ 100,- terwijl Siem’s nieuwe racer 52 x zoveel ‘waard’ is en beide heren even snel boven waren. Of komt dit doordat Siem ongeveer 52 x minder weegt dan Jan ??

Voor Delft ging Mark rechtsom. Dank voor de mooie route !

De rest dook verder het Westland in. Bij het Kraaiennest gingen Arie en Siem naar Maassluis en Jan, Jaap en Olie richting Naaldwijk.

Iedereen weer veilig thuis na een mooie rit !

Auteur Siem