The mais jungle

‘Rondje om half 10 ?’ vroeg Post zaterdagavond.

‘Veels te laat’ antwoorde de FK man met de meest fantastische zinnen op de app (‘Duw gin wel 100 over de dijk’) Arie Kooij.

Alle FK’ers lagen nog uren wakker. ‘Wat bedoelt ie daar nu weer mee ?’ Inmiddels is het mij bekend.

Maar goed, Arie en Siem startten om half 9 en togen naar de BP. De baan lag er perfect bij, maar er was geen goesting om te jakkeren. Dus rustig aan werd het hele rondje gedaan. Toch nog een keer leuk om er eens een marathon te doen, 10 rondjes achter mekaar bijv ???

Daarna op naar de GB, de trouwe standplaats van Post.

Even snel een reepje en dan richting H. v. Holland. ‘Want het maisparcours ligt er prima bij’ zei Siem.

Natuurlijk eerst nog even wat off-road paadjes Maassluis uit.

Arie’s voorwiel bleef even steken in een strook mul zand met als gevolg een buiteling. ‘Teffuspaadjes van die Siem altijd’.

Op een grasstrook halverwege ging Post weer als een ?, waarschijnlijk nog wat ondersteund door z’n jetlegs.

Arie en Siem moesten weer even flink aan de bak om hem weer bij te halen.

Even later reed het drietal het maisparcours op/in, Arie voorop. Ondanks het inmiddels zeker 2 m hoge mais was het pad redelijk overzichtig. Het is nl ook wat breder als andere jaren, dus het loopt wel nu. En de bochten zijn wat ruimer, dus er kan leuk gereden worden dit jaar.

Nog wat gemopper toen Arie een volgend entreetje mistte. Post ging als een haas het juiste pad in. Siem wachtte even op Arie bij het volgende doorsteekje. Het gaatje op Post werd pas bij de uitgang dichtgereden ?.

Om het rondje af te maken werd het vervolg ook nog gereden. Post voelde zich meteen weer op vakantie : het pad was geheel door een soort jungle van riet en ander struikgewas overwoekerd. Hierdoor deed Post ook nog even een pas op de plaats.

Nu zat het er wel op en toog het drietal op huis aan.

Toch nog even het Kerkepad gepakt, altijd een leuke afsluiter.

Het was een leuk rondje zo na alle vakantie-avonturen.

Auteur: Siem