Naar de Hoek

Na wat gesteggel over hoe laat en wie er zou gaan fietsen, bleek er om half 10 toch een viertal FK’ers op de GB te staan.

Met dit miezerige winderige weer een nog naargeestiger plek. Het is in zo’n 7-8 jaar tijd nog geen enkele FK’er gelukt hier een andere plek voor te verzinnen helaas.

Uiteindelijk kwam ook Dijkx nog aanzetten ? dus de aangekondigde verzameling was compleet.

Hoek van Holland was het doel vanmorgen, dus huppekee.

Via wat off-road paden (nou ja, nooit gezien dat het pad bij de geluidswal achter het Kastanjedal deels uit betonplaten bestaat) Maassluis uit. Bij de Merellaan de eerste grasstrook, speciaal voor Dijkx ?.

Om erger gemopper te voorkomen pakten we nu een stukje asfalt tot aan het koelhuis poortershaven.

Hier grasstrook 2. Ondanks de vele regen niet eens zo heel zompig .

Na het gravelpad op de Deltadijk werden de onwijs gave bobbeltjes van het voormalige maisparcours gepakt. Even een kettingprobleempje bij Post na een ‘doorschiet’avontuur ? Verder geen erg, dus gaan weer.

Er werd nog een alternatief stukje maisparcours gepakt, gevolgd door nog een heerlijk stuk akkerland. Helaas geen foto van. Maar met wind mee allebei prima te doen, en de wegzakkerigheid viel erg mee.

Nu voorzichtig een stukje Staelduinse Bos.

Dijkx en Post hadden het hier niet zo op, dus werd deze route ingekort.

Er volgde nog een lekker stuk gras bovenop een dijk. Ook genieten met wind tegen.

Dijkx (zonder bidon ?) probeerde nog heel voorzichtig voor te stellen om ergens koffie te gaan drinken, maar hier werd niet op gereageerd.

Inmiddels was het hele spul in Hoek v Holland gearriveerd.

Er volgde een stukje Prikkelbossies reverse waarna we bij het onlangs geplaatste paddenscherm (zie filmpje) uitkwamen. Na een stukje klunen was de rest rijdbaar. Geinig paadje hoor ! Lang leve de rugstreeppad !

Verderop moesten Laurens, Kooij en Siem wat langer wachten op Post en Dijkx.

Toen ze uiteindelijk het heuveltje op kwamen rijden moesten de andere drie wel vreselijk lachen om die stoempende mamil’s met hun grijze baarden. Eenmaal boven werd het hoongelach nog erger door het aanzicht van Post met pet en helm (zie foto). Helaas sloeg de stemming om toen bleek dat Post omgepleurd was en precies op een houten paaltje van dat paddenscherm terecht was gekomen. Niet fijn. Sorry Post (maar we hebben wel gelachen ?).

Alle fietsen kraakten en schuurden inmiddels door het vele zand.

Maar gelukkig heeft gemeente Rotterdam speciaal hiervoor een douche geïnstalleerd : alle fietsen konden keurig afgespoeld worden !

Helaas gaf de (elektrische) versnelling van de fiets van Laurens er nu de brui aan. Achter schakelen ging niet meer. Maar geen al te erg, er zou nu terug gereden gaan worden over het asfalt.

We reden VOORBIJ de Torpedoloods, dus het koffie drinken liep ook op een dood spoor. Jammer Dijkx ?.

Langs de Nieuwe Waterweg met schuin windje mee ging het best wel weer vooruit.

Er werd nog een stakker op een semi racefiets ingehaald (meerdere keren) en voor een ieder het in de gaten had, zat diegene al weer thuis aan de koffie.

Weer een gaaf rondje

Auteur: Siem