Mark onderuit

Ritje van de thuisblijvers vandaag :
Siem was al een rondje vooruit gegaan, en zo al rustig fietsend en prakiserend kreeg hij het onzalige idee om te proberen Dijkx van het record op het ‘grindpaadje Zuidbuurt’ af te stoten. Met dit windje (geen storm, maar vooruit) zou dat moeten kunnen.
Helaas : poging 1 strandde vanwege wandelaars met honden op 300 m voor het eind. Poging 2 (waarom niet, ik had nog tijd) strandde op ongeveer dezelfde plek met alleen een loslopende hond. En om nu te gokken of ie blijft staan, links of rechts gaat, is toch niet slim (niet voor de hond, niet voor Siem en zeker niet voor de reputatie van mtb’ers in het algemeen) als je met ca. 40 km/u aan komt zetten. Volgende keer nog maar weer eens proberen….
Dan maar met m’n staart tussen de benen (nu we het toch over honden hebben) naar de GB.
Laurens en ‘zijn Mark’ (laten we hem nu maar Mark 2 noemen) komen ook net aanrijden, en op het nippertje Arie Vlieg ook nog.
We besluiten een rondje Westland / Uithof te doen.
Via Maasland, Schipluiden, Den Hoorn, Wateringse Veld en Wateringen, deels over asfalt en gravel en slechts 1 grasdijkie arriveerden we bij de Uithof.
Hier gelijk 1 rondje gedaan om te kijken en voelen hoe het baantje erbij ligt. Op een paar kleine plassen na en een paar meter gladde modder / klei was het baantje prima te doen. Heb het trouwens nog nooit meegemaakt dat het daar niet te rijden is. Dat is op BP wel anders !
Na rondje 1 werd nog een rondje gedaan. Na wat oponthoud in het begin kon er later toch nog doorgekacheld worden.
Er werd besloten om nu weer huiswaarts te rijden.
Vanwege de toch best harde tegenwind (zuid-zuidoost) reden we zigzaggend door het Westland naar huis.
Daar gebeurde de onfortuinlijke valpartij. We reden beetje kop over kop in een lekker tempo. Arie en Siem (toevallig) voorop. Plots haakten Laurens en Mark in elkaar met de schuiver van Mark als resultaat…..
Gelukkig geen echt erg en de fiets was ook onbeschadigd. Twee WWVers (Wandelende Westlandse Vrouwen) hadden het gezien en waren geschrokken, en vroegen of ze iets voor ons konden doen. ‘Een knuffel’ zei Siem. ‘Double Fuck Corona’ dachten de meiden en er werd spontaan op los geknuffeld !
Gelukkig kon Mark 2 na wat rek- en strekoefeningen weer verder en zo kwam het viertal weer terug in Maassluis…..

Auteur: Siem