Mark in de BP

Met het gezoem van talloze bijen, het gekwaak van de eenden en het GRUTTO! GRUTTO! van -die vogel inderdaad- word ik verwelkomt op de parkeerplaats aan het einde van de Kwakelweg, bij het pontje. Daar tref ik een zee van madeliefjes, veel jong blad aan de bomen, een sterk zonnetje in een verder strakblauwe lucht, een verdwaalde pakketbezorger en dit alles voorzien van een lichte bries met die heerlijke zoete geur van de talloze gele koolzaadbloemen…….
Zo moet de hemel er uit zien toch? Misschien wel, maar het is gewoon Maasland.
Fiets uit de auto, inklikken, Strava aan en onderweg naar ATB baan Broekpolder.
Voor de meeste van jullie een thuiswedstrijd, voor mij een klein uitje. Een mini-vakantie zou Jan Geeltje zeggen. (Bedenk me net dat die ene vogel wellicht HOMO! HOMO! heeft geroepen, omdat ik met de automobiel de rust enigszins heb verstoord….)
Over het wandelpad langs de Vliet dus richting Broekpolder. Vanmorgen een paar uur gewerkt, even er uit. Wilde nog naar Amerongen (hoi Dijkx) maar dit was dichterbij, 23 minuten vanaf Zoetermeer, een record!
Eenmaal op de baan gaat het eerst nog wat onwennig, maar dat is snel voorbij. Ik heb namelijk nog-nooit een compleet rondje non stop gedaan op Broekpolder, altijd pleurde er wel iemand, of sloopte z’n krukas (hoi Jo), of ik was gewoon helemaal gesloopt.
Dus met een niet te ruig tempo gewoon doorrijden en dan zie je pas hoe geweldig BP is! Na een tijdje ben je in een tunnel aan het rijden, geen gedachten aan het werk of vervelende dingen thuis, alleen jij, het pad en de fiets. VPN tunnel is opgezet!
Enorm genoten van deze rit, ik heb 2.5 rondje non-stop gedaan en toen weer op gemak terug, er moet nog worden gewerkt ook..
Op gemakkie terug naar Maasland, hele hordes 70+ op electrisch spul ingehaald en lekker uitzweten bij de auto.
De baan, de Canyon, ikzelf, het voorjaar, alles was perfect!

Auteur:Mark