Solo vossenjacht

Zo hee, wat is het een lekker fietsweekendje geweest ? !
Vanwege Janneke’s ? en daardoor de verplichte thuisquarantaine voor mij niet werken op zaterdag (sorry Johan).
Maar om dan de hele dag op elkaars lip te zitten in een huis van 80 m2 is denk ik ook niet lekker.
Dus dan maar beter lekker solo de hort op ! Uit de buurt blijven van de fietsmaatjes (vooral bij Dijkx) en gewoon opstappen.

Gisteren een mooi relaxed rondje race gedaan. Het plan was via Numansdorp de Haringvlietbrug over te gaan en dan over Goeree Overflakkee naar Stellendam en weer naar huis.
Helaas, voor de Haringvlietbrug een wegversperring in de vorm van een zwarte man. Niet het model Prince / TAFKAP maar de reïncarnatie van de hoofdrolspeler uit de film ‘The green mile’. Daar spot je beter niet mee, en bovendien versperde hij in z’n uppie bijna de hele breedte van de weg.
Volledig afgesloten ?. Dat is balen ! Alhoewel, dan maar over de Albrandswaard terug naar huis. Ook mooi. Zoveel mogelijk langs de oever blijven rijden, eerst aan de zuidzijde.
Langs Tiengemeten zo naar het meest westelijke punt. Dan omkeren en langs de oever van de Oude Maas ? terug naar Nieuw Beijerland.
Daar de pont naar de overkant en nu over het mooie fietspad, windje mee, naar Hellevoetsluis. Er is zelfs weer een nieuw stukje asfalt aangeplakt zodat je halverwege niet meer rechtsaf de dijk op moet, maar je langs het water blijft fietsen.
Na Hellevoetsluis via Nieuwenhoorn huiswaarts.
Thuis nog even een paar boodschappies gedaan op de Aeroad. Dat valt niet helemaal mee, met boodschappentassen aan het stuur. Kreeg toch sterk het idee dat dit niet het ultieme inzetgebied van deze fiets is ?. En het slalommen tussen de senioren (= nog oudere mensen dan de gemiddelde Fietsuh Kutter) op hun E-Bikes met dubbele fietstassen is dan nog meer een circusact……

En dan vandaag…..
Het oude lijf zegt ‘lekker een x thuis blijven opa !’
Maar ja, de berichten op de FK app beloven een leuke (ver en zwaar) vossenjacht.
‘Toch maar doen, maar lekker solo en op gemakkie dan’.
Dus even na 9 uur op de fiets en op naar de start, bij de Beneluxtunnel.
Er werd een (wandel)paadje beloofd met knotwilgen en er moest een € meegenomen worden. Dat zouden wel eens de Rhoons Grienden kunnen zijn, en dan een € voor het pontje naar Puttershoek (ongeveer).
Na de Beneluxtunnel, dit keer via de roltrappen door Pernis.
Bij het metrostation daar staat een pijl recht gericht op de deur van de entree Metro. Tjees, is die € daarvoor dan ? Kaartje kopen ??? Na nog eens goed kijken moest er toch om het station heen gestuurd worden, en kwam ik op een grasstrook langs de A4. Ooit met de KTM wel eens gedaan.
Dan de Vondelingenweg naar Rhoon.
Hier een leuk offroadpad uitkomende bij een fietspad, en verderop weer een voetpad. De enkele wandelaar was zowaar vriendelijk tegen deze eenzame mtb’ert.
Nu een stukje over een asfaltdijk, gevolgd door een mooie grasstrook langs het water. Overlopend in jawel, de Rhoonse Grienden. Oei ! Toch wel een erg Zuid-Hollands landschap achtige omgeving, niet bedoeld voor fietsers. Vooruit maar, we zien wel.
Ik kom in een groepje van 4 verdwaalden terecht die bij me aan willen haken. No no, ik laat me afzakken en rij op veilige afstand.
Op het met kippengaas bedekte plankier blijkt 1 van deze heren (familie van Pulluh ?) echter plankenkoorts te hebben en knijpt vol in de rem. Jammer, want dit was net zo’n leuk stukkie ?.
Dan dirigeren de pijlen ons naar de Heinenoordtunnel. OK denk ik, tunnel door en dan via Oud Beijerland naar Rozenburg zeker ? Hier hebben Jan en ik in het begin van onze carrière ook wel wat mtb paadjes gevonden.
Maar nee, onderaan de ingang van de tunnel moest weer de roltrap omhoog genomen worden. Terwijl ik halverwege de roltrap ben zie ik het groepje van 4 enthousiast de tunnel in rijden. Ik geef nog een paar brullen maar ze horen me niet. Die gaan dus een extra lussie maken.
Tijdens de race-ritjes heb ik al vaak gedacht ‘wat zit er achter die dijk’ rechts naast de ingang van de Heinenoordtunnel ? Nu weet ik het : een heel gaaf offroadbossie ! Hele leuke paadjes over gravel en gras tussen de (braam)struiken. Nu goed te rijden, maar in de zomer zal het garant staan voor vele krassen in je huid denk ik.
Dan flinke stukken asfalt terug naar Rhoon, met af en toe nog een klein offroadpaadje. Ik stop nog even om een stoere veldmuis te fotograferen. Die zit op z’n gemak in de berm wat te schooieren en is niet onder de indruk van mij op mijn Canyon, hoewel ca 250 x zo groot.
Ik vervolg mijn weg en vraag me af waar die € nu voor nodig is. Een ☕️ bij een tankstation ? Een eenvoudige hamburger bij de Mac ? Ik zie wel.
Inmiddels kom ik weer op de Vondelingenweg terecht. Hier mis ik echter verdere pijlen, op m’n gevoel afgaand rij ik naar de Beneluxtunnel.
Vind het ook wel mooi geweest zo.
Op de Butaanweg wordt ik voorbijgestierd door Aad de Geus en Mike Warnaar. Aanpikken heb ik geen zin in en ik ga dat ook niet (meer) volhouden weet ik. Eigen tempo had ik mezelf opgelegd.
Later hoor ik waar die € voor was, 1000 maal excuses, niet gezien.
Na Vlaardingen doe ik nog een klein offroad omweggetje en dat was het voor vandaag.
Een hele leuke en verrassende rit weer in prachtig weer ??? !!!

Hoe is het de andere FK’ers vergaan ?????

Auteur Siem