Naar Goeree

De lente of het voorjaar is een van de vier seizoenen. De lente volgt op de winter en wordt gevolgd door de zomer. Tijdens de lente worden in de noordelijker streken van het noordelijk halfrond de bomen veel groener en gaan veel planten bloeien; geleidelijk wordt het warmer en wordt de kans op vorst kleiner.
Ook zie je steeds meer blote (onder)benen. Die van het vrouwelijk geslacht zijn over het algemeen zeer de moeite waard.
De mannelijke exemplaren wat minder, maar gelukkig zie je die ook bijna alleen maar in combinatie met een fiets en is die aanblik snel voorbij.
Zo ook vanmorgen.
John en Arie Kooij hadden de benen nog geheel bedekt, Arie V en Siem hadden het gore lef de blote huid aan de elementen en het zicht van anderen bloot te stellen.
Gelukkig is het (voormalig) eiland Voorne Putten en Goeree Overflakkee dun bevolkt en kon er weinig aanstoot aan genomen worden. Bovendien zaten alle vrome (=100%) Stellendammers al in de kerk toen het kluppie FKโ€™ers voorbij reedt.
Op initiatief van Arie V werd het mtb parcours van Stellendam / Ouddorp bezocht. De twee Arieโ€™s, De Grote Dalmuti (John) en Siem op de mtb, Post met de voiture.
Toen Post, keurig op tijd deze keer, de parkeerplaats op kwam rijden, wilden de fietsers net beginnen hem uit te foeteren voor zwakkeling. Post pareerde deze klanken door bij het openen van het portier eerst een thermoskan koffie naar buiten te steken.
Toppertje die gozer !
Snel een bakkie en dan huppekee, het eerste bossie (eigenlijk het laatste) van de route doen.
John hield zich hier nog even in om wat aan de stuurkwaliteiten van de spiksplinternieuwe Canyon Lux (prachtig donkerblauw en met zonder dropperpost (ook nergens voor nodig) maar met carbon velgen / jaloers) te wennen.
Nergens voor nodig want iedereen in de omgeving van Maassluis kent inmiddels de kwaliteiten van het merk Canyon. Insiders melden zelfs dat Canyon sinds een jaar of drie eigenlijk volledig op deze streek โ€˜draaitโ€™.
Toen we echt aan de route begonnen ging hij er echter als een ๐Ÿš€ vandoor.
De route lag er perfect bij. Een tijd geleden nog met hele stukken mul zand, nu voor 95 % een prima ondergrond.
En hoewel eea allemaal op de platte Nederlandsche bodem plaatsvindt, is het toch een hele geinige afwisselende route.
Aan het eind nog 1 x het eerste / laatste bossie gepakt.
John had weer een gaatje gereden, maar de anderen lieten dat niet zomaar voorbij gaan.
Siem dook erin gevolgd door beide Arieโ€™s. De rug van Siem werd besmeurd door allerlei neus- en keelvocht van Arie K, want die zat me een partij te ๐Ÿคง๐Ÿ˜คโ€ฆ. Thuis gelijk maar weer ff een zelftest doen ๐Ÿคช.
Maar het lukte om het gaatje dicht te rijden, en daar was de uitgang / einde mtb parcours.
Nog even de thermoskan van Post uitwringen en op naar de pont.
Het windje mee viel nog best tegen, was meer van de zijwinderige.
Arie K en Siem moesten nu een gaatje laten vallen op de twee jonge honden. Ging net een โš™๏ธte ruig.
Er werd af en toe nog even ingehouden en zo kwam het viertal keurig samen bij de veerpont.
Geen pech en / of valpartijen, superrondje weer !
Double Fuck Poetin en leve Oekraine ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฆ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ฆ

Auteur: Siem