Kouwe klauwen

GodalleJezuspleuriskutteringtiefusgrafzooi !
‘Nee hoor gisteren was het een stuk kouder’ zei Janneke vanmorgen nog.
Hoewel ik het rondje met Laurens gisteren gereden had met korte broek had ik vanmorgen wel
voor de zekerheid m’n beenstukken aangetrokken.
Maar op de Laan 40-45 onderweg naar de GB voelde ik het al : tiefuskoud !
‘Het zonnetje zal zo wel komen en ik trap me nog wel warm zo’ dacht ik nog hoopvol. Dus niet omkeren voor een warmer truitje en handschoenen.
Bij de GB aangekomen komt tegelijkertijd ook Post aankarren op z’n Prorace racert. ‘Alleen de banden opgepompt en de rest was allemaal spil en span’ zei hij trots. Ja logisch, als je je fiets in keurig onderhouden staat parkeert na het race-seizoen zoals je van Postje Precies kan verwachten, kan je hem zo weer uit het rek pakken als de eerste zonnestralen de wereld in een mooier daglicht zetten.
Behalve in Oekraïne dan 😖. Wat hebben wij het hier dan goed. Kijken het nieuws, vinden het vreselijk en toch gaan we gewoon weer onze gang met de dingen van de dag…..
We besloten een rondje Delfgauw ofzo tegen de klok in te doen om dan met windje mee terug te kunnen trappen.
Gisteren tijdens het rondje met Laurens heb ik de hele rit al in het lauwtje bij Laurens moeten rijden. Geen power om over te nemen. Zal toch wel wat minder power in de pomp 🫀hebben tegenwoordig😖.
Nu achter Vlaardingen langs naar de Kandelaarbrug. Minder wind dan gisteren maar toch duidelijk aanwezig. Gelukkig had Post ook de power om stukken op kop te rijden dus kon ik daar ook even bijkomen.
Bij Delfgauw beetje lopen dwalen, geen erg want we gingen niet voor een hoog gemiddelde. Dat kan als Laurens of Vlieg er niet bij zijn 😜.
Ondanks wat wind mee bleef het tiefuskoud. Tenminste eigenlijk alleen m’n handen, de rest viel nog wel mee.
Totdat het begon te regenen. ‘Een paar drupjes’ had die hufter van het weerbericht gezegd. Nou die kut is zeker opgegroeid in het Amazonegebied waar ie regelmatig de moesson meegemaakt heeft want het regende gewoon flink hard.
Om het genot van de pechduivel nog wat op te schroeven ging de regen over in natte sneeuw !
Toen begonnen m’n klauwen pas echt zeer te doen !
Uiteraard was ook het gevoel in m’n fikken helemaal weg, dus schakelen en remmen kon ik ook amper meer. Nou was dat niet kunnen remmen geen probleem, want met nat weer remmen die carbon velgen sowieso niet.
Bij de afrit naar de houten brug bij BP schoot ik daarom ook rechtdoor, Post in vertwijfeling achterom kijkend.
Sorry Post, ik had beter thuis kunnen blijven (net als gisteren trouwens toen ik ook alleen maar een blok an het been was voor Laurens 😤).
Het laatste stukkie door BP en naar Maasland ging wel weer aardig, en bij de brug bij Vlietzicht namen Post en ik afscheid.
In Maassluis geprobeerd op het asfalt te blijven want ik was bang op klinkerstraten compleet m’n stuur uit m’n klauwen te laten schieten. Heel voorzichtig door de Fenacoliuslaan (stel je voor dat ik moet remmen voor het een of ander) en nog voorzichtiger oversteken naar het Hoofd.
Bij de voordeur kreeg ik met geen mogelijk met m’n kouwe kromme klauwen m’n sleutel uit m’n achterzak. Ook compleet van de zotte dat er geen fietsshirt bestaat met een normale zak aan de zijkant waar een ouwe lul op een fatsoenlijke manier iets in of uit kan halen.
Gelukkig stapte de buurman net naar buiten, en die heeft me binnen gelaten. Nee Janneke was er niet.
Vervolgens nog een uur met m’n helm op m’n harses gezeten omdat ik het sluitingkie niet in kon knijpen.
Nu, na inderdaad zo’n tweeënhalf uur gelijk een gekruisigde Jezus op de vloerverwarming te hebben gelegen later kan ik m’n vingers weer bewegen inderdaad.
Allemachtig wat had ik een kouwe zere klauwen.
Voorlopig ff de laatste keer met dit weer !!!

Auteur: Siem