Thuisblijvers

Ondanks alle mooie berichten in de FK app gisteravond kon ik in het geheel geen goesting krijgen om mee te gaan.
Ik was des avonds, compleet vertiefd, nog ff op bed gaan liggen en pardoes in slaap gepleurd.
Janneke maakte me om half 10 wakker, die dacht dat ik met de honden weg was. Nou niet.
Op zich had ik een rondje of 2 LDD wel willen doen, maar dan wel om ca 7 uur / half 8 vertrekken. Mits ik in goede staat zou zijn geweest, en dat was duidelijk niet het geval.
Maar toch min of meer afgesproken met de Kooijmaster, om samen een rondje te gaan doen.
Die had eerst nog 2 klusjes : de poort open doen voor buurman Wallcare en de fiets van Post nog ff op de brug zetten. De nog maar een half jaar oude Canyon had al vastgeurfde remmen šŸ˜³ !
Toen ik half 9 arriveerde in de werkplaats van Autoservice Kooij was Arie al druk bezig.
De voorrem was niet meer 123 tot leven te wekken dus werd daar een compleet nieuwe klauw op gezet. Terwijl Post eigenlijk alleen last dacht te hebben van zā€™n achterrem šŸ˜œ. Nou, die bleek ook niet helemaal te werken dus werd ook die aangepakt.
Arie Kooij kennende bleef het hier niet bij, want gaandeweg kwam elk onderdeel inmiddels in aanmerking voor een servicebeurt.
En de tijd schreed voorbijā€¦..
Een vers kopje koffie uit het originele Italiaanse barrista-apparaat bood enige rust. Want ondanks mijn belabberde toestand was ik wel gekomen om te fietsen en niet om te sleutelen.
Gelukkig kwam net Johan aan om Post mee te nemen naar de LDD en werd de fiets van Post hardhandig uit Arieā€™s grijpgrage klauwen gered.
Post en Johan op weg naar de LDD, Arie en ik op pad voor een rondje in de buurt.
Dat werd een ritje naar de Uithof.
Via de Deltadijk en het Staelduinse bos langs Heenweg, en door ā€˜s Gravenzande heen naar Monster. Zoā€™n beetje 80 % offroad met een kittig windje tegen.
Voor Loosduinen zelfs nog wat nieuwe paadjes ontdekt.
Het rondje Uithof werd anderhalf keer gedaan en toen weer op huis an.
In Maassluis een lekker bakkie ā˜•ļø in de tuin van de Killerbody en dat was het weer. Wederom een lekker rondje ! Als ik ooit weer wat energie en power heb doe ik ā€˜m weer.
Zo nog een blokkie om met de hondjes en dan even een stukkie wielrennen, Luik Bastenaken Luik kijken. Pogacar rijdt niet mee, ivm het overlijden van zā€™n schoonmoeder. Tjeessā€¦.
Als dat mij zou gebeuren zou ik zoā€™n rit minimaal 2 x rijden en nog 1 x voor de gein ook om dat te vieren !
Maar gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfdeā€¦ā€¦.

Auteur: Siem