Hahaha

En weer een nieuwe fase in m’n miserabele leventje :
Zojuist m’n orthopedische schoenen gehaald.
Na enkele keren passen en meten en na een pakweg 2 maanden maakproces was het zover.
Mijn eerste opmerking toen die kerel ermee binnen kwam (de doos op een pompwagen) was de volgende : nee mijnheer, ik ben niet Aad Vijfvinkel maar Siem Wijnhorst. Hij heeft maat 48, ik slechts 42,5 dus u heeft de verkeerde schoenen bij u.
Nou nee hoor, dit zijn echt de uwe.
Pas ze maar eens aan.
Gelukkig heb ik niet een 100% kantoorbaan, want er is een flinke krachtsinspanning nodig om deze schoenen al überhaupt op te kunnen tillen.
Maar ik moet zeggen, ze zitten als gegoten. Echt maatwerk natuurlijk he. Kosten ook slechts dik
€ 2.100,-. Dank DSW, die betalen het leeuwendeel ervan, eindelijk eens wat terug van die veel te hoge maandelijkse premie die ik betaal.
Model heet ‘Banderas’ naar de gelijknamige acteur ? Als dat zo is dat schakelt hij gelijk de rechter in om zijn naam niet door deze schoenen te laten bedoezelen !
Dan het opstaan. Dat vergt al direct de nodige inspanning en oefening !
De schoenen zijn zo giga stijf dat zelfs Specialized hier nog een les uit kan leren qua ontwikkeling over torsiestijfheid van fietsframes.
En de eerste stappen voelen ook best apart. Neill Armstrong liep soepeler tijdens z’n eerste maanwandeling.
‘Dat vergt oefening mijnheer, stukje bij beetje opbouwen’. Ja natuurlijk joh.
Na de ‘wandeling’ naar m’n auto kwam het volgende probleem aan het licht : ik heb een grotere auto nodig. Met deze schoenen aan kom ik onmogelijke zittend met m’n poten onder het stuur door naar de pedalen.
Ook moet de motor zwaar opgevoerd worden : ik kan het gaspedaal slechts ca 1/10 indrukken, meer buiging zit er niet in. Dus om met het stadsverkeer mee te komen heb ik toch zeker 50 PK meer nodig.
Het voordeel is wel dat ik Janneke weer eens echt heb zien lachen toen ik thuis kwam. Ze ligt nu nog dubbel bij de aanblik van mij in mijn nieuwe stappers……

Auteur: Siem 😁